Пиріг із штрудельного тіста з маком, сиром, горіхами та порічками

Приготувати по-справжньому смачний пиріг із штрудельного тіста - заняття не з легких. Чого тільки варта приготування головного та основного інгредієнта - тіста! Незважаючи на простий набір інгредієнтів для штрудельного тіста, поводження з ним вимагає досвіду і вправності, а також знання кулінарних секретів. Зазвичай для приготування випічки використовують дуже еластичне витяжний тісто, яке необхідно витягнути до такої міри, щоб крізь пласт були видні букви на друкованому аркуші. 
Прекрасним варіантом начинки в пиріг із штрудельного тіста стануть порічки або вишня. Її ягоди дуже соковиті, що зробить начинку практично кремовою.  А ще добавим маку, подрібнених горіхів та солодкої сирної маси.

 Інгредієнти:

Штрудельне тісто:

  • 400 г борошна
  • 150 мл води
  • 100 мл масла
  • 1 щіпка солі

Інгредієнти для макового прошарку:

  • 150 г маку, змолоти
  • 170 мл молока
  • 40 г цукру

Інгредієнти пісочного тіста:

  • 130 г борошна
  • 60 г вершкового масла
  • 40 г цукру

за бажанням:

  • 150 г масла для проміжних шарі

Інгредієнти сирної маси:

  • 500 г вершкового сиру (20% жиру)
  • 250 г нежирного домашнього сиру(власне можна взяти просто хороший домашній сир)
  • 130 г цукру
  • 1 щіпка солі
  • 3 яйця
  • 1 склянка ванільного цукру
  • 400 – 500 г вишень (без кісточок, можна морожених, свіжих чи з компоту) В оригінальному рецепті використано порічки.
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю

Інгредієнти для  горіхової маси:

  • 100 г фундука, змолоти
  • 30 г цукру
  • 80 мл молока

для змащування:

  • 1 ст.л. масла

Як готувати пиріг із штрудельного тіста:

Із вказаних складників швиденько замісити пісочне тісто, за необхідності додати 2-3 ложки крижаної води. Дно форми 26 см вистеліть пісочним тістом відправте в морозильник.

Мак змолоти та запарити молоком з цукром. Аналогічно поступити з горіхами – вони повинні ввібрати все молоко. Охолодити.

З інгредієнтів для штрудельного тіста замісити тісто як на вареники. Залишити відпочити 30 хв.

Сирна маса  –  всі інгредієнти окрім крохмалю та ягід змішати за допомогою міксера в однорідну масу. Розділити на половину і в одну частину додати крохмаль та вишні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 4 фруктово-ягідних пирога до домашнього чаювання

Штрудельне тісто розділити на 7 рівних порцій. Розкачайте тонкий розтягнутий корж. Духовку розігріти до 170 С.

Охолоджену форму викласти пісочним тістом , зверху половину макової начинки -штрудельне (загортайте невеличкий бортик як на фото) тісто- половина сирної маси без ягід- штрудельне тісто -сирна маса з ягодами- штрудельне тісто – горіхова маса(вся) -тісто- макова маса… і так до кінця. При бажанні листи тіста можна змащувати вершковим маслом. Обов’язково змастіть маслом останній лист тіста.

Випікайте 70-80 хвилин, все залежить від вашої духовки. Прикрасити пиріг із штрудельного тіста можна цукровою пудрою або джемом з вишень чи порічок змішаним з вершковим маслом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний торт “П’яна вишня”. Супер смачний, вологий та ароматний

Подавайте торт пиріг злегка охолодженим з кулькою морозива!

Смачного!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Пиріг із штрудельного тіста з маком, сиром, горіхами та порічками
Повітряні булочки з м’ясною начинкою – все геніально просто