Інгредієнти:
Штрудельне тісто:
- 400 г борошна
- 150 мл води
- 100 мл масла
- 1 щіпка солі
Інгредієнти для макового прошарку:
- 150 г маку, змолоти
- 170 мл молока
- 40 г цукру
Інгредієнти пісочного тіста:
- 130 г борошна
- 60 г вершкового масла
- 40 г цукру
за бажанням:
- 150 г масла для проміжних шарі
Інгредієнти сирної маси:
- 500 г вершкового сиру (20% жиру)
- 250 г нежирного домашнього сиру(власне можна взяти просто хороший домашній сир)
- 130 г цукру
- 1 щіпка солі
- 3 яйця
- 1 склянка ванільного цукру
- 400 – 500 г вишень (без кісточок, можна морожених, свіжих чи з компоту) В оригінальному рецепті використано порічки.
- 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
Інгредієнти для горіхової маси:
- 100 г фундука, змолоти
- 30 г цукру
- 80 мл молока
для змащування:
- 1 ст.л. масла
Як готувати пиріг із штрудельного тіста:
Із вказаних складників швиденько замісити пісочне тісто, за необхідності додати 2-3 ложки крижаної води. Дно форми 26 см вистеліть пісочним тістом відправте в морозильник.
Мак змолоти та запарити молоком з цукром. Аналогічно поступити з горіхами – вони повинні ввібрати все молоко. Охолодити.
З інгредієнтів для штрудельного тіста замісити тісто як на вареники. Залишити відпочити 30 хв.
Сирна маса – всі інгредієнти окрім крохмалю та ягід змішати за допомогою міксера в однорідну масу. Розділити на половину і в одну частину додати крохмаль та вишні.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: 4 фруктово-ягідних пирога до домашнього чаювання
Штрудельне тісто розділити на 7 рівних порцій. Розкачайте тонкий розтягнутий корж. Духовку розігріти до 170 С.
Охолоджену форму викласти пісочним тістом , зверху половину макової начинки -штрудельне (загортайте невеличкий бортик як на фото) тісто- половина сирної маси без ягід- штрудельне тісто -сирна маса з ягодами- штрудельне тісто – горіхова маса(вся) -тісто- макова маса… і так до кінця. При бажанні листи тіста можна змащувати вершковим маслом. Обов’язково змастіть маслом останній лист тіста.
Випікайте 70-80 хвилин, все залежить від вашої духовки. Прикрасити пиріг із штрудельного тіста можна цукровою пудрою або джемом з вишень чи порічок змішаним з вершковим маслом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний торт “П’яна вишня”. Супер смачний, вологий та ароматний
Подавайте торт пиріг злегка охолодженим з кулькою морозива!
Смачного!