Найніжніший пиріг “Невидимка” з ананасами: при випіканні тісто перетворюється на крем

Пиріг «Невидимка» з ананасами – для любителів вологої випічки, тому що в ньому дуже багато фруктової начинки та зовсім мало тіста. Більше того, тісто при випіканні стає ніжним та ароматним ванільним кремом. Пиріг вологий, соковитий та дуже ароматний. Мінімум продуктів, простота приготування та відмінний результат. Будете ❤ готувати?

Приготувати пиріг “Невидимка” зовсім не складно) У процесі випікання пирога начинка ніби вбирає тісто, воно дійсно стає невидимим, перетворюючись на справжнісінький крем. На мій погляд, це один із найкращих пирогів, який можна приготувати ще з яблуками або грушами .

Підпишись на Країна Рецептів🍝  в Telegram

Інгредієнти :

(форма 10*22см):

Тісто

  • Молоко – 70 г
  • Розтоплене вершкове масло – 20 г
  • Мука – 50 г
  • Розпушувач – 1 неповна ч.л.
  • Яйце – 2 шт (не великі)
  • Сахар – 35 г
  • Ванільний цукор – 0,5п (5г)
  • Сіль щіпка

Начинка

  • Ананас конс. – 400 г (565 г у банку разом із соком)

 Як готувати пиріг “Невидимка”:

У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо щіпку солі, 35 г (2 ст.л без верху) цукру, 5 г (1 ч.л) ванільного цукру. Збиваємо міксером 3 хвилини на середній швидкості до пишної світлої маси. Замість міксера можна добре збити віночком до пишної ваги.

Далі додаємо 20 г розтопленого вершкового масла . Перемішуємо міксером до поєднання продуктів. Просіюємо 50 г (2 ст.л з невеликим верхом) борошна та 5 г (1 ч.л) розпушувача. Перемішуємо, щоб вийшло гладке однорідне тісто без грудочок. Останнім вливаємо 70 г молока. Перемішуємо. Готове тісто рідке.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Смачний кавовий кекс для любителів ароматної кави з ягодами годжі

Для начинки беремо консервовані ананаси шматочками. Сироп використаємо для іншого рецепту. Я роблю з нього желе. Нам знадобляться 400 г ананасів (565г у банку разом із соком). Перемішуємо.

Форму для кексу, у мене розміром 10*22 см, застилаємо антипригарним пергаментом. Виливаємо тісто з ананасами. Розрівнюємо.

Випікаємо пиріг при 180 * 30 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Готовий пиріг дістаємо із форми разом із пергаментом. Видаляємо пергаментом, остуджуємо пиріг.

У розрізі пиріг є шматочками фруктів у поєднанні з тістом, яке перетворилося на крем. Загалом пиріг дуже ніжний та смачний. Ананаси яскраво відчуваються. Раджу спробувати всім!

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Ніжний кекс з какао, маком та вишнями: на смак та вигляд просто незрівнянний

Країна Рецептів бажає вам смачного та Перемоги ❤💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Найніжніший пиріг “Невидимка” з ананасами: при випіканні тісто перетворюється на крем
Крабовий салат “Дракон” з яблуком і плавленим сиром на новорічний стіл