Пісочний пляцок з білковими коржами і вишневою та маковою начинкою

Часом хочеться чогось святкового та інакшого, ніж завжди. І хоча цей пісочний пляцок з білковими коржами – далеко не найпростіше, що можна придумати на свята, та родина і гості точно будуть потішені цим надзвичайно смачним кулінарним витвором. Взагалі, будь-яка випічка з вишнями – це вже дуже і дуже смачно, а коли там присутній ще мак і горіхи, то це взагалі вершина. Ну просто солодка мрія ❤

Жодне свято в Західній Україні не обходиться без традиційних місцевих ласощів – пляцка з вишнями, яблуками, маком, горіхами і сухофруктами. За цією незвичайною назвою криються всілякі торти, кекси і пироги з найрізноманітнішого тіста, які об’єднує кілька особливостей: пляцки випікаються на великих деках, а потім розділяються на порційні частини; вони складаються з такої кількості шарів, щоб висота готового виробу не поміщалася в широко відкритий рот. Пропоную вам приготувати цей пісочний пляцок з білковими коржами, які стануть гідною прикрасою вашого святкового столу.

Країна Рецептів🍝  у Telegram 

Інгредієнти:

Тісто:

  • 370 г борошна
  • 8 г розпушувача
  • 10 г какао
  • 160 г маргарину
  • 4 жовтки
  • 80 г сметани
  • 140 г цукру

Макова начинка:

  • 200 г маку (+400 мл молока для запарювання)
  • 2 жовтки
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 35 г манної крупи
  • 20 г масла

Горіхова та кокосова начинки:

  • 4 білки
  • 240 г цукру
  • 30 г борошна
  • 1/3 ч.л. розпушувача
  • 60 г волоських горіхів
  • 60 г кокосової стружки
  • 1 ч.л. меленої кави

Крем:

  • 300 мл вишневого соку
  • 70 г цукру
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 150 г масла

Додатково:

  • 200 г вишень

Як приготувати пісочний пляцок з білковими коржами :

Тісто:

Маргарин та сухі інгредієнти злегка перетерти. Додати жовтки та сметану, замісити тісто.

Тісто розділити на дві нерівні частини, меншу заморозити, більшу розкачати у форму 25×35 см.

Макова начинка:

Насіння маку перетерти з допомогою кавомолки або ж використати куплений мелений мак. Залити молоком у співвідношенні один до двох (одна частина маку, дві частини молока). Молочно-макову суміш закип’ятити та варити на найменшому вогні до повного википання молока; охолодити. До запареного маку додати всі інгредієнти та перемішати.

Кокосова та горіхова начинки:

Білки збити з цукром, додати борошно, розпушувач та вимішати.

ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Мій улюблений пляцок «Вишнево-макова панянка»

Білкову масу розділити на 2 рівні частини, до однієї додати подрібнені горіхи та каву.

До іншої добавити кокос, вимішати.

Корж:

На тісто викласти кокосову начинку,

далі вишні, макову начинку,

поверх якої – горіхову начинку

та притерти замороженим тістом.

Випікати 40 хв при 175 °С.

Крем:

Цукор розчинити в 150 мл вишневого соку, довести до кипіння.

Крохмаль розчинити в 150 мл вишневого соку та влити у киплячу суміш. Закип’ятити, варити 3 хв, охолодити.

До збитого масла порціями додати заварний крем, збити.

Складання:

Корж розрізати поперек на 2 частини. Кінцевий розмір пляцка буде 17×25 см!

Крем викласти між коржами.

Поставити готовий пляцок у холодильник на 12 год.

Потом можете пробувати, він дуже смачний та гарний.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Найкращий пляцок “Кора дуба” з персиками – знаменита випічка Західної України

Всім смачного та вдалого пляцка! 💙💛❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Пісочний пляцок з білковими коржами і вишневою та маковою начинкою
Рогалики з джемом та горіхами – звичайне нічне тісто перетворюється на смачний десерт