Такий кекс із чорною смородиною – приклад простої домашньої випічки, приготування якої не забере багато часу. Процес легкий та зрозумілий, впорається навіть новачок. Кекс особливо буде добрий зі свіжими ягодами, в літній сезон, хоча я печу такий кекс і з замороженими ягодами, навіть їх не розморожуючи. Так що беріть рецепт в закладки, він вам знадобиться в любу пору року. Готуйте на здоров’я, друзі, та приємного вам апетиту!
Країна Рецептів у Telegram
Cкладові:
- 100 г вершкового масла
- 0,5 ч л соди
- 1 яйце
- 200 г борошна
- дрібка солі
- 170 г чорної смородини або інших ягід
- 150 г цукру
- 150 мл молока
Як приготувати кекс із чорною смородиною:
Для приготування кекса розм’якшене вершкового масло, цукор і дрібку солі збиваємо до однорідності. Додаємо яйце, збиваємо до одержання пишної маси. Чорну смородину миємо, обсушуємо і додаємо до неї 1 ст л борошна.
Перемішуємо. Це потрібно для того, щоб ягоди не опинилися на дні кексу . У тісто вливаємо 150 мл теплого молока. Злегка перемішуємо на найменших обертах міксера.
ЩЕ КЕКСИК: ❤ Смачний кавовий кекс для любителів ароматної кави
Всипаємо борошно та перемішуємо. Половину чайної ложки соди погасити оцтом, додаємо до тіста. Наприкінці всипаємо підготовлені ягоди , акуратно перемішуємо ложкою.
Форму для кексу 25*11 см (можна використовувати круглу форму діаметром 20 см) застилаємо пергаментом, вільні стінки змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо тісто. Поступово розподіляємо його. Ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 170С духовку.
Випікаємо ягідний кекс в заздалегідь прогрітій духовці на середньому рівні близько години при 180 градусах. Час приготування залежить від розміру вашої форми та особливостей духовки. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою, яка має вийти сухою з тіста.
ЩЕ КЕКСИ: ❤ Кокосові кекси з чорною смородиною – готуються просто та швидко
При цьому важливо не пересушити випічку, щоб вона зберегла соковитість. Готуємо глазур. 50 г цукрової пудри змішуємо з 1 ст л лимонного соку. Виходить рідка маса, яка добре просочить кекс . Кекс випікався рівно 1:00. Обережно виймаємо його з форми та поливаємо глазур’ю. Кекс дуже м’який, ароматний, з добре пропеченою скоринкою. Ягоди та глазур дають кислинку, а тісто виходить вершковим та солодким. Готуйте із задоволенням із будь-яких свіжих сезонних або заморожених ягід. За бажанням кекс можна просто присипати цукровою пудрою. Смачного ❤