До обіду такі булочки завжди доречні. Борщ або будь-який інший суп з такою здобою стає смачнішим. Багато хто воліє купувати готовий продукт у магазині, проте домашні набагато ароматніші та смачніші. Дуже часто пампушки подають без зелені, але я дуже люблю поєднання цих дріжджових булочок, часнику та кропу. І в жодному разі не використовувати рафіновану олію! Раджу тільки нерафіновану, ароматну олію!
Інгредієнти:
- 200 мл води
- 300 г борошна
- 2 ч. л. сухих дріжджів
- 4 ст. л. рослинної олії
- яйце
- часник, сіль та цукор
- кріп
Як приготувати пампушки з часником?
Розчиніть дріжджі у 150 мл теплої води. Додайте яйце, сіль, дві чайні ложки цукру та 3 столові олії. Вводите просіяне борошно і робіть заміс. Готовий продукт накрийте годину. Поставте у тепле місце без протягів. Хай підніметься.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Дуже смачні пиріжки з печінкою: сім’я їх обожнює!
Подрібніть кріп та часник. У чаші змішайте ці продукти, влийте столову ложку олії та півтори води, посоліть.
Коли тісто підніметься, обомніть та розділіть на частини. Зробіть кульки та викладіть у форму. Знову накрийте на кілька хвилин.
Змастіть яйцем і випікайте 25 хвилин при 180°C. Готову здобу змастіть часниковою намазкою і дайте трохи постояти. Після цього подавайте з порцією гарячого борщу. Складнощів запікання немає, весь процес досить простий, але відрізняється тривалістю приготування. Справа в тому, що тісто рекомендують наполягати від 40 хвилин до півтори години. Тому, якщо ви вирішили приготувати обід, то почніть із замісу тіста.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Повітряні булочки з м’ясною начинкою все геніально просто
А ви любите випічку з часничком? Готували такі пампушки вдома?