Крученики з цибулею із яловичини та свинини, приготовані за цим рецептом, виходять м’якими, соковитими і рум’яною скоринкою. Виходить смачна, ситна страва, яка готується без жодних проблем. Начинка зі смаженої цибулі незвична, але до м’яса вони дуже підходить. Але також можна додати туди бекон, зробити грибну начинку, овочеву, сирну тощо. Усе обмежується тільки вашою фантазією і наявністю продуктів у холодильнику:)
Інгредієнти:
- свинина (м’якоть шматком) – 500 г
- яловичина (м’якоть шматком) – 500 г
- сіль – за смаком
- перець – 1 ч.л. або за смаком
- коріандр – 1 ч.л. або за смаком
- паприка – 1 ч.л.
- сушений часник – 1/3ч.л. або свіжий часник – 2 зубчики
- цибуля – 2-3 шт
- рослинна олія – для смаження
- бульйон яловичий (або вода, якщо немає бульйону) – 500 мл
Як приготувати крученики з цибулею із яловичини та свинини :
Яловичину та свинину нарізаємо тонкими шматочками, товщиною приблизно по 5 мм. Щоб вони були рівними, м’ясо має бути злегка підмороженим.
Потім відбиваємо кожен шматок із двох боків, щоб вони стали рівномірними. Також із двох боків трохи солимо і натираємо улюбленими спеціями (у мене це свіжозмелений коріандр і суміш перців). Залишаємо м’ясо трохи відпочити та зігрітися.
Цибулю нарізаємо невеликим кубиком. Обсмажуємо на розігрітій олії до золотистої скоринки. Її не солимо і не додаємо спецій, тому що в м’ясі їх достатньо. Повторюся, що за бажанням у цибулю можна додати, наприклад, бекон або ковбасу.
ЩЕ КРУЧЕНИКИ: ❤ Українські крученики з різними начинками – найкращих 6 рецептів
Тепер збираємо крученики. На яловичину кладемо свинину внапуск, як показано на фото.
На свинину з краю викладаємо буквально 2 ч.л. цибулі і починаємо закручувати рулет.
Потім за допомогою зубочистки заколюємо шов. Замість зубочистки можна використовувати бавовняну нитку, обмотавши нею рулет.
Таким чином збираємо все м’ясо.
У сковороді розігріваємо трохи олії. Викладаємо рулетики швом донизу й обсмажуємо з усіх боків, зокрема й з боків, на сильному вогні до золотистої скоринки. До готовності доводити не потрібно.
Ставимо розігріватися духовку до 180°C. З остиглих кручеників витягуємо зубочистки або знімаємо нитки. Перекладаємо їх у форму для запікання швом донизу, потім заливаємо їх гарячим бульйоном. У мене був яловичий, але можна використовувати будь-який.
Якщо бульйону немає, то можна використовувати звичайну воду, а також приготувати соус – вершковий або томатний. За бажанням додаємо спеції та часник (у мене була паприка грубого помелу і сушений часник). Солити не потрібно, якщо ви використовували бульйон.
Накриваємо форму фольгою і прибираємо в розігріту духовку томитися до готовності. У мене пішла година. Поки крученики доходять до готовності в духовці, можна встигнути приготувати гарнір. На мій погляд найкраще сюди підходить картопляне пюре. Крученики виходять шалено ніжними!
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Запечені крученики зі свинини з салом та часником
Обов’язково полийте їх і гарнір соком, у якому вони томилися, щоб було ще смачніше. Спробуйте приготувати таку страву для себе і своїх близьких для різноманітності! Це дуже смачно! Пишіть у коментарях свої відгуки. З якою начинкою готували? Готуйте з любов’ю ❤!