Апетитні дріжджові булочки з сиром🧀,перед якими встояти неможливо

Пишні та рум'яні дріжджові булочки з сиром смакують у будь-яку пору дня. Повітряне дріжджове тісто з ніжним плавленим сиром всередині - класика! Такі булочки можна приготувати вдома, не докладаючи багато зусиль. Випічка за цим рецептом виходить завжди пишною та ароматною. У нас їх дуже любить донька, тягає їх без кінця. І насамперед обирає ті булочки, в яких сир припікся знизу, утворивши, «сирні крила».

Дуже часто печу булочки  різноманітні для сім’ї, але це дріжджове тісто, як пух підкорило нас своєю легкістю. Дріжджові булочки з сиром  – це 😍 кохання в кубі: ніжні, м’які ще й з 🧀 розплавленим сиром… Хто зможе встояти? Дівчата це нереально повітряні і м’які смачні  булочк . Обов’язково збережіть рецепт, готуйте і радуйте домашніх!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Води – 150 мл
  • Молока – 150 мл
  • Яйце – 1 шт
  • Солі – 1 ч.л.
  • Цукрового піску – 1 ст.л.
  • Вершкового масла – 80 гр
  • Рослинної олії – 30 мл
  • Дріжджів сухих швидкодіючих – 11 гр
  • Борошна пшеничного вищого ґатунку – 400 гр (+ 50 гр)

Начинка

  • Сулугуні
  • Твердий сир хорошої якості

Як приготувати дріжджові булочки з сиром :

У миску вибий яєчко, налий  соняшникову олію без запаху, насип цукру і  солі, перемішай вінчиком. Влий теплу суміш молока і води , висип сюди ж  сухі дріжджі .Слідом просій борошно і заміси м’яке тісто, яке трохи липнутиме до рук.

Наступним закинь  розм’якшеного вершкового маса і вміси його в отримане тісто. Під час замісу може знадобиться ще 50 гр борошна. У тебе вийшло шалено ніжне тісто, яке потрібно накрити харчовою плівкою або рушником і поставити підніматися на 1 годину в тепле місце (я прибираю в духовку на 50 градусів).

Коли дріжджове тісто добре збільшилося, промни його і поділи на 12-14 частин. Залиш для вистоювання ще на 15 хвилин.

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Міні самса з начинкою із картоплі, м’яса та сиру: хрумка та ніжна, просто диво

Потім почни формувати булочки: розкачай кожну заготовку, на один край виклади натертий на крупній тертці сир, а на іншому зроби надрізи ножем.

Тепер згорни рулетом, загинаючи з боків, щоб сир не витікав під час випікання.

Ось така булочка в тебе має вийти.

Склади на деко простелене пергаментним папером. Змасти булочки жовтком .

Тепер при бажанні посип кунжутом або маком.

Відправ у заздалегідь прогріту духовку до 18о°С на 30 хвилин.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Рецепт французьких круасанів. Готую тепер їх просто і швидко

Діставай свіжі гарячі булки, відчуй цей аромат домашньої випічки. Дивись які вони рум’яні, а всередині розплавлений сир…Смакота ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Апетитні дріжджові булочки з сиром🧀,перед якими встояти неможливо
Печиво “Шишки” з начинкою з фініків і горіхів – вразить виглядом та смаком