Дуже часто печу булочки різноманітні для сім’ї, але це дріжджове тісто, як пух підкорило нас своєю легкістю. Дріжджові булочки з сиром – це 😍 кохання в кубі: ніжні, м’які ще й з 🧀 розплавленим сиром… Хто зможе встояти? Дівчата це нереально повітряні і м’які смачні булочк . Обов’язково збережіть рецепт, готуйте і радуйте домашніх!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Води – 150 мл
- Молока – 150 мл
- Яйце – 1 шт
- Солі – 1 ч.л.
- Цукрового піску – 1 ст.л.
- Вершкового масла – 80 гр
- Рослинної олії – 30 мл
- Дріжджів сухих швидкодіючих – 11 гр
- Борошна пшеничного вищого ґатунку – 400 гр (+ 50 гр)
Начинка
- Сулугуні
- Твердий сир хорошої якості
Як приготувати дріжджові булочки з сиром :
У миску вибий яєчко, налий соняшникову олію без запаху, насип цукру і солі, перемішай вінчиком. Влий теплу суміш молока і води , висип сюди ж сухі дріжджі .Слідом просій борошно і заміси м’яке тісто, яке трохи липнутиме до рук.
Наступним закинь розм’якшеного вершкового маса і вміси його в отримане тісто. Під час замісу може знадобиться ще 50 гр борошна. У тебе вийшло шалено ніжне тісто, яке потрібно накрити харчовою плівкою або рушником і поставити підніматися на 1 годину в тепле місце (я прибираю в духовку на 50 градусів).
Коли дріжджове тісто добре збільшилося, промни його і поділи на 12-14 частин. Залиш для вистоювання ще на 15 хвилин.
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Міні самса з начинкою із картоплі, м’яса та сиру: хрумка та ніжна, просто диво
Потім почни формувати булочки: розкачай кожну заготовку, на один край виклади натертий на крупній тертці сир, а на іншому зроби надрізи ножем.
Тепер згорни рулетом, загинаючи з боків, щоб сир не витікав під час випікання.
Ось така булочка в тебе має вийти.
Склади на деко простелене пергаментним папером. Змасти булочки жовтком .
Тепер при бажанні посип кунжутом або маком.
Відправ у заздалегідь прогріту духовку до 18о°С на 30 хвилин.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Рецепт французьких круасанів. Готую тепер їх просто і швидко
Діставай свіжі гарячі булки, відчуй цей аромат домашньої випічки. Дивись які вони рум’яні, а всередині розплавлений сир…Смакота ❤