Ніжна, як пух, плетінка на кефірі з вишнями сподобається всій сім’ї. Взимку вона буде смачна з вишнями у власному соку. Якщо у вас захована така заготівля у морозильній камері, можете її сміливо діставати та додавати до тіста. Влітку такі смаколики найкраще пекти зі свіжими вишнями. За бажання можете додати до них не тільки крохмаль для густоти начинки, але ще й цукор для більшої солодощі. Моя бабуся, пекла такі плетінки ще й з маком. Спершу на тісто клала мак а потім вже вишню. Було дуже смачно і ви так теж спробуйте.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Кефір 500 мл
- цукор 70 г
- Дріжджі 30 г
- Яйце 2 шт.
- Пшеничне борошно 700 г
- Вершкове масло 35 г
- Вишня 400 г
- Кукурудзяний крохмаль1,5 ст. л.
- Вершки 1 ст. л.
Як готується плетінка на кефірі з вишнями:
У глибоку ємність вливаємо кефір. Всипаємо до нього цукор та свіжі дріжджі. Додаємо розм’якшене вершкове масло. Беремо яйця та відокремлюємо жовтки від білків. Додаємо білки до суміші кефіру. Добре перемішуємо. Всипаємо в отриману суміш просіяне пшеничне борошно порціями. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Поміщаємо його в миску, змащену олією. Накриваємо харчовою плівкою. Забираємо в тепло на одну годину.
Присипаємо робочу поверхню борошном. Викладаємо на неї тісто. Розділяємо його на 2 рівні частини, одну з яких розкочуємо у прямокутний пласт завтовшки не більше 1 см. Ретельно промиваємо вишні. Дістаємо з них кісточки. Викладаємо ягоди в друшляк і даємо стекти зайвої рідини. Поміщаємо вишні в миску. Додаємо до них кукурудзяний крохмаль. Добре перемішуємо.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Простий шоколадний пиріг з ожиною без яєць – замішала все ложкою і в духовку
Половину від загальної кількості ягід рівномірно розподіляємо по пласту із тіста, не доходячи до країв. Повертаємо все в рулет і защипуємо його краї. Розрізаємо заготівлю по довжині навпіл, але не до кінця. Переплітаємо отримані частини.
Викладаємо плетінку у форму для випікання, змащену вершковим маслом. Те ж саме проробляємо з другою частиною тіста і вишнями, що залишилися. Накриваємо заготовки рушником і забираємо в тепле місце на півгодини.
Збиваємо жовтки із вершками. Змащуємо яєчною сумішшю верх плетінок.
Відправляємо форми у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
До речі, під час формування кісок із тіста кілька вишень може випасти на робочу поверхню. Турбуватися із цього приводу не потрібно. Після того як ви викладете плетінки у форму для випікання, просто прикрасьте їх ягодами, що випали.
ЩЕ СМАКОЛИКИ: ❤ Повітряний пиріг з вишнею на кефірі
Ось така у вас буде смакота! До речі, ягоди вмшні можуть бути як свіжими, так і консервованими або замороженими. Смак плетінки від цього не зміниться, так що пекти їх можна в любу пору року. Смачної вам плетінки! ❤