Відкриті манти на овочевій подушці: вся сім’я у захваті від цієї страви

Страва, якою я здивувала свою сім'ю! Пропоную вам приготувати на обід для всієї сім'і відкриті манти на овочевій подушці. Манти за цим рецептом виходять дуже ніжні та смачні. Овочі дуже вдало гармонують з мантами, надаючи страві приємного смаку та оригінальності. Рецепт цікавий і дуже простий, підійде для повсякденного меню або для святкового столу. Беріть на замітку рецепт - буде Смачно ❤

Варіантів приготування мантів є чимало. Найчастіше їх готують у мантоварці чи мультиварці. А я пропоную приготувати манти на овочевій подушці на сковороді . Овочі в процесі приготування насичуються всіма ароматами , роблячи страву просто дивовижною на смак.  Страва виходить дуже смачною, апетитною і ситною. Начинку для мантів можна підібрати на свій смак. Готувати цю страву потрібно на сковороді з високими бортами під кришкою. Упевнена, такі манти сподобаються багатьом!

Запрошуємо в  Країну Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сіль – 0.5 ч.л;
  • Яйце – 1 шт;
  • Вода – 100 мл;
  • Борошно – 350 гр;

Для начинки:

  • Фарш – 350 гр;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Рис – 2 ст.л;
  • Коріандр, паприка та сіль за смаком.

Овочева подушка та соус:

  • Соняшникова олія – 40 мл;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Перець солодкий – 1 шт;
  • Капуста – 100 гр;
  • Картопля – 3-4 шт;
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Вода – 1 л.

 Як готувати відкриті манти на овочевій подушці:

Насамперед перемішуємо віночком яйце, сіль та воду.

Всипаємо борошно і замішуємо гладке, пружне тісто. Залишаємо відпочивати на 10 хвилин.

У розігрітій сковороді спочатку обсмажуємо цибулю, а потім моркву та перець.

ЩЕ МАНТИ: ❤ Узбецькі манти з м’ясом та картоплею

Слідом просмажуємо капусту та картоплю. Форму нарізки овочів показано на фото.

Додаємо спеції за смаком та томатну пасту. Ретельно все перемішуємо.

Далі вливаємо літр окропу та залишаємо варитися на середньому вогні.

Тим часом з’єднуємо фарш, дрібно нарізану цибулю та спеції. Додаємо рис та ретельно перемішуємо масу рукою.

Розкачуємо наше тісто в тонкий, круглий пласт.

Вирізаємо кружечки. На кожне кружечко накладаємо фарш по центру. З’єднуємо краї, а верхівку залишаємо відкритою.

Викладаємо наші заготовки в киплячий суп.

Накриваємо кришкою та готуємо відкриті манти на овочевій подушці 35 хвилин на повільному вогні.

Наші ніжна, ароматна і неймовірно смачна страва готова

ЩЕ МАНТИ: ❤ Ви так ще не ліпили: манти із зеленою оборкою

Смачного!

Оцініть статтю
( Поки що оцінок нема )
Світ рецептів
Відкриті манти на овочевій подушці: вся сім’я у захваті від цієї страви
Бісквітний ананасово-банановий пляцок “Гавана”