Смачний пиріг із 3-ма начинками! Не думала, що вийде так смачно

Гарний та смачний пиріг із 3-ма начинками! Серед усієї випічки найбільше люблю пироги. З величезної кількості рецептів можна знайти як прості та швидкі, так і хитромудрі, що більше нагадують торт. А нещодавно я знайшла золоту середину. Чудовий пиріг із пісочного тіста та різних начинок може дати фору будь-якому десерту. У чому ж секрет?

Пропоную приготувати цікавий, смачний пиріг із 3-ма начинками. Пиріг готується на основі дуже вдалого пісочного тіста та трьох начинок: сиру, маку та заморожених ягід. Виходить такий пиріг великим і смачним. А ще він дуже ефектно виглядає на зрізі. Смакота, яка просто готується та подобається усім гостям.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти :

Тісто:

  • вершкове масло – 120 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • цукор – 60 г;
  • борошно – 280 г;
  • сіль – дрібка;
  • яйця – 2 шт.
  • ванілін – за смаком

Макова начинка:

  • мак – 150 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • цукор – 50 г;
  • молоко – 150 мл

Сирна начинка:

  • сир – 400 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 70 г

Ягідна начинка + крихта:

  • цукор – 40 г;
  • ягоди – 300 г;
  • борошно – 70 г;
  • вершкове масло – 40 г

 Як готувати пиріг із 3-ма начинками:

Для приготування тіста потрібно змішати в теплому вершковому маслі цукор, сіль і за смаком додати ванілін.

У вершкову масу розбиваємо яйця, перемішуємо компоненти до однорідності.

Просіваємо в вершкову суміш борошно частинами. З другою частиною борошна додаємо розпушувач, формуємо колобок. Не потрібно вимішувати тісто довго, тому що воно має вийти розсипчастим.

Загортаємо тісто в харчову плівку та ховаємо в холодильник.

ЩЕ ПИРІГ: ❤ Фантастичний пісочний пиріг з яблуками та кремом-суфле

В цей час потрібно приготувати макову начинку. З’єднуємо в каструлі мак із цукром та молоком. На середньому вогні варимо мак до того моменту, поки молоко майже повністю не розчиниться. Далі треба зняти макову суміш із вогню, покласти в гарячу суміш масло.

Поки масло розтоплюється у маку, потрібно змішати в окремій тарі сир з яйцями та цукром. Занурювальним блендером доводимо сир до однорідної кремової суміші.

Витягуємо з морозилки заморожені ягоди, які у вас є. Вони можуть бути любі.

Для посипання робимо крихту: суміш із борошна, цукру та вершкового масла. Ці компоненти необхідно перетерти між собою до утворення вершкової крихти.

Застилаємо форму пергаментом, змащуємо дно і боки олією. Викладаємо тісто, рівномірно розподіляємо по дну. На тісто викладаємо шар із маку, а потім кладемо шар із сиру.

На сирний ярус висипаємо ягоди, посипаємо начинку вершковою крихтою.

Розігріваємо духовку до 180 градусів, випікаємо пиріг приблизно 50-60 хвилин.

Після випікання варто його остудити, тоді начинка трохи опуститься.

ЩЕ ПИРІГ: ❤ Пиріг равлик із консервованою вишнею та маком із дріжджового тіста

Виходить дуже незвичайний солодкий пиріг із кількома начинками. Смакуйте на здоров’я 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Смачний пиріг із 3-ма начинками! Не думала, що вийде так смачно
Печінка по-строганівськи