Фішка цієї фантастичної випічки в повітряному кремі, для приготування якого потрібні звичайнісінькі інгредієнти. Важливо лише ретельно збити яєчні білки до міцних піків, і вважай, що півсправи зроблено. Зробити це можна навіть без міксера. Ви отримаєте пишну піну і за допомогою звичайного вінчика. Тож обов’язково приготуйте цей чудовий пиріг з яблуками та кремом-суфле , який сподобається усім.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти :
Для тіста:
- борошно – 250 г;
- цукор – 40 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- жовтки – 2 шт.;
- вершкове масло – 90 г;
- сіль – дрібка
Для крему-суфле:
- білки – 2 шт.;
- кукурудзяний крохмаль – 30 г;
- цукор – 40 г;
- сметана – 400 г;
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Для яблучного прошарку:
- яблука – 500 г;
- лимонний сік – 5 ст. л.;
- цукор – 40 г
Як готувати пиріг з яблуками та кремом-суфле:
З’єднуємо борошно з розпушувачем і сіллю, додаємо до борошна холодне вершкове масло. Перетираємо борошно із вершковим маслом до стану крихти.
Змішуємо жовтки із цукром, ретельно перемішуємо до розчинення крупинок. Вливаємо жовткову суміш у розсипчасте тісто, замішуємо компоненти між собою. Яблука чистимо та нарізаємо великими шматочками. Змішуємо яблука з лимонним соком та цукром, викладаємо в каструлю. Варимо на повільному вогні протягом 8-10 хвилин, постійно помішуючи.
Застилаємо пергаментом форму для випічки розміром 20 см. Викладаємо у форму частину тіста і утрамбовуємо по дну та робимо бортики. Кладемо форму з тістом на 20 хвилин у холодильник.
ЩЕ ПИРІГ: ❤ Пісочний пиріг з червоною смородиною та ванільним пудингом
Для створення крему-суфле в окремій мисці міксером збиваємо білки з класичним та ванільним цукром до стану білого крему зі стійкими піками. У цей крем викладаємо сметану та кукурудзяний крохмаль, продовжуємо міксером збиваємо продукти до однорідності.
У форму з підготовленим тістом викладаємо охолоджену яблучну масу.
Далі заливаємо все кремом-суфле.
Верхівку пирога, тобто крем-суфле, посипаємо крихтою зі тіста, що залишилася.
Розігріваємо духовку до 170 градусів, випікаємо пиріг 40-45 хвилин.
Відразу після приготування пиріг буде неймовірно пишним.
ЩЕ ПИРІГ:❤ Маковий пиріг завиванець: ніжна і смачна випічка , яка сподобається всім
З часом остигання верхівка пирога осяде, при цьому випічка збереже свою м’яку повітряну текстуру всередині.Тепер можна насолоджуватись цією смакотою. Всім смачного,насолоджуйтесь! 💙💛