Фантастичний пісочний пиріг з яблуками та кремом-суфле

Якщо вам встигла набриднути класична шарлотка, представляю вашій увазі розкішний пиріг з яблуками та кремом-суфле . Це дивовижно смачна випічка, від запаморочливого аромату якої голова може піти обертом. Складається такий апетитний пиріг із розсипчастого тіста, соковитого яблучного прошарку і напрочуд ніжного крему. Поєднання цих трьох складових неймовірно вдале. Важко уявити собі кращу комбінацію

Фішка цієї фантастичної випічки в повітряному кремі, для приготування якого потрібні звичайнісінькі інгредієнти. Важливо лише ретельно збити яєчні білки до міцних піків, і вважай, що півсправи зроблено. Зробити це можна навіть без міксера. Ви отримаєте пишну піну і за допомогою звичайного вінчика. Тож обов’язково приготуйте цей чудовий пиріг з яблуками та кремом-суфле , який сподобається усім.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти :

Для тіста:

  • борошно – 250 г;
  • цукор – 40 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • жовтки – 2 шт.;
  • вершкове масло – 90 г;
  • сіль – дрібка

Для крему-суфле:

  • білки – 2 шт.;
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г;
  • цукор – 40 г;
  • сметана – 400 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Для яблучного прошарку:

  • яблука – 500 г;
  • лимонний сік – 5 ст. л.;
  • цукор – 40 г

Як готувати пиріг з яблуками та кремом-суфле:

З’єднуємо борошно з розпушувачем і сіллю, додаємо до борошна холодне вершкове масло. Перетираємо борошно із вершковим маслом до стану крихти.

Змішуємо жовтки із цукром, ретельно перемішуємо до розчинення крупинок. Вливаємо жовткову суміш у розсипчасте тісто, замішуємо компоненти між собою. Яблука чистимо та нарізаємо великими шматочками. Змішуємо яблука з лимонним соком та цукром, викладаємо в каструлю. Варимо на повільному вогні протягом 8-10 хвилин, постійно помішуючи.

Застилаємо пергаментом форму для випічки розміром 20 см. Викладаємо у форму частину тіста і утрамбовуємо по дну та робимо бортики. Кладемо форму з тістом на 20 хвилин у холодильник.

ЩЕ ПИРІГ: ❤ Пісочний пиріг з червоною смородиною та ванільним пудингом

Для створення крему-суфле в окремій мисці міксером збиваємо білки з класичним та ванільним цукром до стану білого крему зі стійкими піками. У цей крем викладаємо сметану та кукурудзяний крохмаль, продовжуємо міксером збиваємо продукти до однорідності.

У форму з підготовленим тістом викладаємо охолоджену яблучну масу.

Лопаткою розпрівнюмл їх по поверхні .

Далі заливаємо все кремом-суфле.

Верхівку пирога, тобто крем-суфле, посипаємо крихтою зі тіста, що залишилася.

Розігріваємо духовку до 170 градусів, випікаємо пиріг 40-45 хвилин.

Відразу після приготування пиріг буде неймовірно пишним.

ЩЕ ПИРІГ:❤ Маковий пиріг завиванець: ніжна і смачна випічка , яка сподобається всім

З часом остигання верхівка пирога осяде, при цьому випічка збереже свою м’яку повітряну текстуру всередині.Тепер можна насолоджуватись цією смакотою. Всім смачного,насолоджуйтесь! 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Фантастичний пісочний пиріг з яблуками та кремом-суфле
Запечені котлети на пекінській капусті в соусі бешамель