Баклажани самі по собі смачні, але якщо додати до них томати, то вийде неймовірно смачна закуска. За бажанням доповніть рецепт іншими овочами, що дозрівають одночасно – болгарським перцем, кабачками, огірками, квасолею. У будь-якому випадку вийде салат зі смаженими баклажанами , перцем та помідорами настільки апетитний, що пальчики оближеш та попросиш добавки. А ось із прянощами дійте без фанатизму, щоб не «забити» натуральний смак синеньких.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 кг.
- Помідори – 1 кг.
- Болгарський перець зелений та червоний – 1 кг.
- Цибуля – 500 гр.
- Часник – 2 головки.
- Кінза, петрушка – 100 гр.
- Олія, соняшникова – 250-300 мл.
Як готувати салат зі смаженими баклажанами :
Якщо вирішите почистити синенькі, то зробіть це, як на фото, зріжте шкірку смужками. Потім наріжте баклажани кільцями. Ледве посоліть, залиште на деякий час, щоб вони пустили сік.
Очищені часточки часнику пропустіть через прес.
ЩЕ САЛАТИК: ❤ Часникові баклажани на зиму – дуже смачна та оригінальна закуска
Ошпарте помідори, одразу перекладіть у крижану воду. Потім швидко зірніть шкірку. Розріжте на частини, вийміть рідку частину з насінням, залиште лише м’якоть. Поріжте її на частини. Наріжте цибулю півкільцями. Порубайте кінзу, використовуйте тільки зелень , стебла видаліть.
Перекладіть томати в каструлю, дочекайтеся закипання. Тушкуйте при тихому кипінні 20 хвилин. В кінці посоліть до смаку, перекладіть в миску. Злийте з синеньких рідину, промокніть кружечки паперовою серветкою. Викладіть у розпечену олію на сковорідку. Обсмажуйте з кожної із сторін по парі хвилин.
Паралельно обсмажте до прозорості цибульну нарізку. Перекладіть смажену цибулю на тарілку, замість неї викладіть обсмажуватися пелюстки перцю. Довго не смажте, щоб перчики вийшли хрусткими.
Почніть заповнювати півлітрові банки. На дно покладіть кілька великих ложок соусу з помідорів. Киньте дрібку зелені і трохи часникового пюре. Щільним шаром покладіть кружечки синеньких. Додайте трохи цибулі.
Слідом йдуть смужки солодкого перцю різного кольору. Посоліть їх. Викладіть ще один шар баклажанів. Трохи ущільніть, залийте парою ложок соусу. Зверху знову покладіть зелень, часник, цибулю.
Продовжуйте наповнювати ємність, поки не закінчиться місце.
Накрийте кришками і ставте на стерилізацію. Коли вода в каструлі закипить, встановіть таймер на 30 хвилин. Після сигналу перевірте зелень, якщо вона змінила свій колір, можна вимикати.
Закатайте салат під ключ, тепло укутайте і переверніть вгору денцем.
На наступний день перевірте герметичність, якщо все нормально, віднесіть у прохолодне місце для зберігання на зиму.
ЩЕ САЛАТ: ❤ Молдавський гівеч – смачний і швидкий рецепт салату із баклажанів на зиму
Смачного вам салату ,мирного неба і добра! ❤