Часникові баклажани на зиму – дуже смачна та оригінальна закуска

Смачні та оригінальні часникові баклажани на зиму.Домашні заготовки ніколи не втрачають своєї популярності. А нові рецепти є в кожної господині. Якщо у вас ще немає своїх улюблених рецептом заготовки або ви хочете спробувати щось нове, то ви потрапили на потрібний сайт. Тут ви знайдете багато різних варіантів заготовок.

Ці часникові баклажани на зиму ,за своїм смаком дуже схожі на гриби. Звичайно баклажани грибами не стануть, але все ж вони дуже добрі. Готується заготівля досить просто, і не довго. Якщо ви хочете спробувати що ж вийде в результаті, приготуйте таку закуску без оцту. Зберігати її можна кілька днів в холодильнику.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1,2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Гострий перець чилі – ½ шт.
  • Рослинна олія рафінована – 120 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Лавр – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.

*вихід з даної кількості продуктів 2 банки по 0,5 літрів

Як готувати часникові баклажани на зиму :

Для приготування закуски вибирайте баклажани не великого розміру. Такі баклажани не будуть гірчити.

Баклажани чистимо і нарізаємо кубиками. Чистий вага баклажан приблизно 1 кг. Для цього вага дано розрахунок спецій, але ви завжди можете підкоригувати смак закуски на свій розсуд.

Ще рецептик: ❤ Шашлик із баклажанів – найсмачніший салат на зиму

Варимо баклажани у великій кількості води. При варінні можна додати сіль. Після того як вода закипить відварюємо овочі 5 хвилин. Відразу відкидаємо на друшляк або сито і залишаємо до повного охолодження. Відкидаємо на сито для того, щоб стекла рідина. Якщо сито невелике, відцідіть баклажани за два-три заходи.

У глибокій сковороді розігріваємо все рослинне масло і викладаємо в нього баклажани. Смажимо 3-4 хвилини на сильному вогні постійно помішуючи. Часник  рубаємо або пропускаємо через прес, гострий перець чилі розрізаємо вздовж і виймаємо насіння. Нарізаємо половинку перцю. Щоб сік не залишився на руках, ножі та дошки, промийте всі содовим розчином.

Додаємо рубану зелень. Смажимо ще 3 хвилини. Додамо сіль, цукор і оцет, тримаємо на вогні ще 2-3 хвилини.

В сухі і стріляні банки розкладаємо смажені баклажани і спеції – лавр, чорний горошок перцем. Тепер буде пастеризувати заготовку, щоб вона достояла до зими. У каструлю наливаємо теплу воду, ставимо в неї банку.

Вода повинна покрити щонайменше 2/3 банки. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо заготівлю 15 хвилин. Якщо банки літрові, то час стерилізації збільшуємо на 5 хвилин.

Ще смачненьке: ❤ Лечо з квасолею, болгарського перцю та помідорами на зиму
Консервація
01.7к.

Відразу закочує банки стерильними кришками і закутуємо до повного охолодження. Через 2-3 тижні можна спробувати заготовку.Смачного!❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Часникові баклажани на зиму – дуже смачна та оригінальна закуска
Янтарне грушеве варення🍐 з лимоном та гвоздикою