Лечо. Першого разу я почув це слово в дитинстві. Так називався угорський салат із овочевого магазину поряд з будинком. Смачний імпортний продукт припав багатьом до смаку, його розкуштували та полюбили. Пам’ятаю, мама роздобула десь дорогоцінний рецепт, з того часу лечо стало однією з найулюбленіших заготовок на зиму в нашій родині. Спробуйте ще лечо з кабачками та перцем – запевняю вас, ви будете задоволені, це дуже смачно!
Запрошуємо в Країну Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- 2 кг кабачків (вага після очищення від шкірки та насіння)
- 1,5 кг перців (суміш жовтого і червоного)
- 1.5 кг цибулі
- 0,5 кг помідорів
- 200 г томатної пасти або збільшити кількість томатів на 1 кг
- сіль 3 ст.л
- цукор 4 ст.л
- масло для смаження
Як готувати лечо з кабачками та перцем :
Кабачкиі, перець і помідори наріжте кубиками, а цибулю – півкільцями. Злегка посолити всі овочі. Добре обсмажити цибулю на великій сковороді з розігрітою олією (приблизно 10 хвилин), потім додати перець і тушкуйте разом близько 10 хвилин – до м’якості. Перекладіть овочі у велику каструлю.
Тепер обсмажте кабачки на сковороді з розігрітою олією (приблизно 10-15 хвилин). Додайте їх в каструлю до цибулі з перцем. Залийте овочі невеликою кількістю води і тушкуйте близько 10 хвилин на повільному вогні, час від часу помішуючи.
ЩЕ САЛАТИК:❤ Мариновані кабачки із кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму
Тим часом обсмажте помідори на розігрітій олії, потім додайте їх у каструлю. Все перемішати. Розведіть томатну пасту у склянці води і додайте її до овочів. Приправити цукром та сіллю і ретельно перемішайте. Тушкуйте ще 10 хвилин.
Гаряче лечо розкласти по банках і відразу пастеризуйте приблизно 15 хвилин.
ЩЕ САЛАТИК: ❤ Салат “Анкл Бенс” з кабачків та болгарського перцю на зиму
Можна не пастеризувати ,але тушкувати треба довше, приблизно 25 хвилин.