Щоб домашня тушонка була якісна та смачна, рекомендую вибрати кришки та банки зі спеціальним різьбленням . Їх не потрібно закривати за допомогою будь-яких ключів. Що серйозно заощаджує час та людський ресурс. Перед цим банки необхідно добре вимити і висушити, щоб уникнути попадання всередину тушонки будь-яких бактерій. Найкраще вибрати банки обсягом 500 мл.
Інгредієнти:
- 3 кілограми яловичини
- 3 чайні ложки солі грубого помелу
- лаврові листи
- ріпчаста цибуля
- чорний перець.
Як готується домашня тушонка :
Візьмемо яловичину. Позбавлятися жирних частин не потрібно, просто нарізаємо м’ясо на досить великі шматки (приблизно 7-8 см). Перекладаємо в глибоку тарілку, солимо. Достатньо буде трьох чайних ложок. Перемішуємо.
Беремо чисті, сухі скляні банки 500 мл. У кожну з них укладаємо по одному лавровому листку, невеликій кількості нарізаної цибулі, а також кілька горошин чорного перцю.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Купую моркву кілограмами і готую швидку, але найсмачнішу моркву по-корейськи
Цибулю додавати не обов’язково. Я робила другу партію без неї і було також смачно.
Заповнюємо банку яловичиною. Щільно притискаємо кожен шматочок, щоб не було порожнеч.
Жирні частини м’яса кладемо зверху банки, при цьому залишаємо приблизно 1-2 сантиметри порожнечі. Те саме робимо з іншими банками, всього у нас вийшло 5 штук.
Накриваємо кришками і щільно закручуємо. Беремо глибоку каструлю і кладемо на її дно відрізок тканини, можна взяти звичайний кухонний рушник. Завдяки цьому скло банок не лусне. Заливаємо холодною водою так, щоб кришки теж були у воді.
Включаємо плиту на середній вогонь і чекаємо, коли вода закипить, при цьому кришка закрита. Варимо 5-6 годин на слабкому вогні. Залишаємо до повного остигання, обтираємо рушником.
Далі можна прибирати банки у приміщення з температурою не вищою за 10 градусів тепла. Домашня тушонка може зберігатися один рік.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Апетитне сало в розсолі гарячим способом – найсмачніший рецепт
Ще один рецепт приготування ви можете подивится у цьому відео:
Приємного апетиту, користуйтесь нашими рецептами із задоволенням.