Домашня тушонка з яловичини без автоклаву

Як показав час - треба щоб була вдома про запас домашня тушонка. Приготувати її можна з любого м'яса і без автоклава. Сьогодні я вам розкажу як зробити тушонку з яловичини. Це не займе багато час у вас. А зберігати її можна 12 місяці в прохолодному місці. 

Щоб домашня тушонка була якісна та смачна, рекомендую вибрати кришки та банки зі спеціальним різьбленням . Їх не потрібно закривати за допомогою будь-яких ключів. Що серйозно заощаджує час та людський ресурс. Перед цим банки необхідно добре вимити і висушити, щоб уникнути попадання всередину тушонки будь-яких бактерій. Найкраще вибрати банки обсягом 500 мл.

Інгредієнти:

  • 3 кілограми яловичини
  • 3 чайні ложки солі грубого помелу
  • лаврові листи
  • ріпчаста цибуля
  • чорний перець.

Як готується домашня тушонка :

Візьмемо яловичину. Позбавлятися жирних частин не потрібно, просто нарізаємо м’ясо на досить великі шматки (приблизно 7-8 см). Перекладаємо в глибоку тарілку, солимо. Достатньо буде трьох чайних ложок. Перемішуємо.

Беремо чисті, сухі скляні банки 500 мл. У кожну з них укладаємо по одному лавровому листку, невеликій кількості нарізаної цибулі, а також кілька горошин чорного перцю.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Купую моркву кілограмами і готую швидку, але найсмачнішу моркву по-корейськи

Цибулю додавати не обов’язково. Я робила другу партію без неї і було також смачно.

Заповнюємо банку яловичиною. Щільно притискаємо кожен шматочок, щоб не було порожнеч.

Жирні частини м’яса кладемо зверху банки, при цьому залишаємо приблизно 1-2 сантиметри порожнечі. Те саме робимо з іншими банками, всього у нас вийшло 5 штук.

Накриваємо кришками і щільно закручуємо. Беремо глибоку каструлю і кладемо на її дно відрізок тканини, можна взяти звичайний кухонний рушник. Завдяки цьому скло банок не лусне. Заливаємо холодною водою так, щоб кришки теж були у воді.

Включаємо плиту на середній вогонь і чекаємо, коли вода закипить, при цьому кришка закрита. Варимо 5-6 годин на слабкому вогні. Залишаємо до повного остигання, обтираємо рушником.

Далі можна прибирати банки у приміщення з температурою не вищою за 10 градусів тепла. Домашня тушонка може зберігатися один рік.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Апетитне сало в розсолі гарячим способом – найсмачніший рецепт

Ще один рецепт приготування ви можете подивится у цьому відео:

Приємного апетиту, користуйтесь нашими рецептами із задоволенням.

Оцініть статтю
( 6 оцінок, середнє 3.83 з 5 )
Світ рецептів
Домашня тушонка з яловичини без автоклаву
Варення з пелюсток чайної троянди: особливості приготування смачних та корисних ласощів