Лечо із болгарського перцю 🌶 з часником на зиму – дуже смачний та вдалий рецепт

Вітаю всіх любителів смачної та корисної їжі! Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом лечо із болгарського перцю з часником. Ця страва походить з Угорщини, але також популярна в Балканських країнах, включно з Болгарією, де вона отримала свою назву. Лечо - це страва зі свіжих овочів, зазвичай приготована на пательні, яку можна подавати як окрему страву або використовувати як соус для м'яса чи риби.
Ця яскрава і соковита страва є вегетаріанською і дуже корисною, оскільки містить безліч вітамінів і мінералів. Я готую лечо із болгарського перцю з часником вже багато років і щоразу отримую чудовий результат. Сьогодні я хочу поділитися з вами покроковим рецептом, який допоможе вам приготувати цю страву вдома. Сподіваюся, що ви оціните смак і користь цієї страви також, як і я. Давайте почнемо!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • солодкий перець; 3 кг;
  • помідори, 2.2 кг;
  • перець гострий, 1-2 шт;
  • часник, 1 головка;
  • оцет будь-який (столовий, виноградний, яблучний), 70 мл;
  • олія рослинна, 100 мл;
  • мед за бажанням, 1 ст.л;
  • цукор, 100 г;
  • сіль, 2 ст.л.

Як готувати лечо із болгарського перцю з часником :

Солодкий перець вибирайте м’ясистий, стиглий, соковитий, щоб заготовки вийшли ідеальні. Солодкий перець нарізайте так, як вам подобається відчувати його в лечо. Гострий перчик беріть до смаку і дрібно рубаємо.

Томати перетворюємо на пюре і варимо на невеликому вогні 30 хвилин.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Найсмачніший салат із печеного перцю з часником та петрушкою. Взимку кожна баночка нарозхват

Солодкий перець додаємо в томатний сік і варимо після закипання 10 хвилин.

Додаємо гострий перець і тертий часник, цукор і сіль, оцет, олію, мед.

Перемішуємо і тушимо після закипання під кришкою 5 хвилин.

Розкладаємо перець по стерилізованих баночках, трохи ущільнюємо та заливаємо томатним соусом із каструлі.

Закручуємо кришками, залишаємо остигати і відправляємо зберігатися в підвал, кладовку, в будь-яке прохолодне місце.

Лечо виходить дуже смачним і ароматним, мед дає свою легку нотку і перець набуває дуже цікавого присмаку.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Перець фарширований рулетиками із баклажанів на зиму

Смачного вам лечо на зиму, тихих та мирних днів! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Лечо із болгарського перцю 🌶 з часником на зиму – дуже смачний та вдалий рецепт
Знаменитий кекс “Столичний” із родзинками – рецепт незабутньої випічки