Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- солодкий перець; 3 кг;
- помідори, 2.2 кг;
- перець гострий, 1-2 шт;
- часник, 1 головка;
- оцет будь-який (столовий, виноградний, яблучний), 70 мл;
- олія рослинна, 100 мл;
- мед за бажанням, 1 ст.л;
- цукор, 100 г;
- сіль, 2 ст.л.
Як готувати лечо із болгарського перцю з часником :
Солодкий перець вибирайте м’ясистий, стиглий, соковитий, щоб заготовки вийшли ідеальні. Солодкий перець нарізайте так, як вам подобається відчувати його в лечо. Гострий перчик беріть до смаку і дрібно рубаємо.
Томати перетворюємо на пюре і варимо на невеликому вогні 30 хвилин.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Найсмачніший салат із печеного перцю з часником та петрушкою. Взимку кожна баночка нарозхват
Солодкий перець додаємо в томатний сік і варимо після закипання 10 хвилин.
Додаємо гострий перець і тертий часник, цукор і сіль, оцет, олію, мед.
Перемішуємо і тушимо після закипання під кришкою 5 хвилин.
Розкладаємо перець по стерилізованих баночках, трохи ущільнюємо та заливаємо томатним соусом із каструлі.
Закручуємо кришками, залишаємо остигати і відправляємо зберігатися в підвал, кладовку, в будь-яке прохолодне місце.
Лечо виходить дуже смачним і ароматним, мед дає свою легку нотку і перець набуває дуже цікавого присмаку.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Перець фарширований рулетиками із баклажанів на зиму
Смачного вам лечо на зиму, тихих та мирних днів! ❤