Приголомшливо смачний салат “Курочка під снігом” на Новий рік

Такий салатик ніколи не набридне! Салат "Курочка під снігом" не тільки красивий, але ще й напрочуд смачний. Його рецепт багатьма господинями вважається одним із найвдаліших: продукти потрібні звичайні, готувати просто, подавати можна і порційно і у великому салатнику. До того ж, скуштувавши цей салат один раз гості зазвичай починають шукати його по всьому столу. Спробуйте приготувати - це смачно, просто, ситно, незвично!

Все частіше на зміну вінегрету, олів’є та мімозі, які впевнено тримають новорічне кулінарне лідерство, приходять запити на нові рецепти. Ось і цей  салат “Курочка під снігом” б’є всі рекорди по простоті і приготуванню. Адже його можна приготувати шарами або просто перемішати інгредієнти, у будь-якому випадку буде добре. Готується салат дуже швидко. Якщо ви хочете, щоб салат був гострішим, додайте зубчик часнику в майонез.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • картопля – 3-4 шт;
  • куряча грудка -1 шт;
  • яйця – 6 шт;
  • малосольний або маринований огірок – 2 шт;
  • твердий сир – 200 г;
  • французька гірчиця – 2 ст. л.;
  • майонез – 200 г;
  • кунжут для прикраси.

 Для маринаду:

  • цибуля – 1 шт;
  • будь-який столовий оцет – 3-4 ст. л.;
  • цукор – 1-2 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л;
  • 150 мл окропу.

Як приготувати салат курочка під снігом:

Перш ніж приступити до складання салату, потрібно підготувати цибулю. Тоді піде зайва гіркота, і вона стане дуже смачною! Почистіть 1 велику цибулину. Наріжте її дрібно. Додайте цукор, сіль та оцет. Залийте цибулю окропом і залиште маринуватися на 30 хвилин. Після маринування цибулі можна розпочинати підготовку і нарізку інших інгредієнтів.

Заздалегідь відваріть картоплю і курячу грудку (вибирайте великі). Грудку наріжте на шматочки, додайте до неї 1 ст. л. майонезу від загальної кількості.

ЩЕ САЛАТИК: ❤ Салат “Солодкий поцілунок” – виглядає святково, а готується просто

Відварену картоплю натріть на тертці, присоліть. Викладіть у форму (тарілку) і утрамбуйте ложкою.

Зробіть тонку сіточку з майонезу. Зверху додайте і розподіліть французьку гірчицю.

Наступний шар – грудка і маринована цибуля. Постарайтеся злегка утрамбувати шари.

Покрийте цибулю зверху сіточкою з майонезу. Наверх покладіть нарізаний огірок.

Відокремте білки від жовтків. Натріть їх на дрібній тертці. Зробіть майонезну сіточку і присипте жовтком. Зверху знову додайте майонез.

Наступний шар – натертий твердий сир. Знову майонезна сіточка.

Останній шар – натерті яєчні білки. Прикрасьте їх чорним кунжутом для ефектної подачі.

Салатику краще постояти в холодильнику не менше 1 години. Тоді шари просочаться і стануть ще смачнішими!

ЩЕ САЛАТИК: ❤ Святковий салат «Чорний принц» з куркою, капустою та виноградом

Дуже ситний, апетитний, з простих інгредієнтів салатик сподобається всім вашим гостям! Справжня прикраса святкового столу, особливо на Новий рік і Різдво! Смачного вам і гарних свят! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Приголомшливо смачний салат “Курочка під снігом” на Новий рік
Салат “Французький” – легка святкова закуска