Все частіше на зміну вінегрету, олів’є та мімозі, які впевнено тримають новорічне кулінарне лідерство, приходять запити на нові рецепти. Ось і цей салат “Курочка під снігом” б’є всі рекорди по простоті і приготуванню. Адже його можна приготувати шарами або просто перемішати інгредієнти, у будь-якому випадку буде добре. Готується салат дуже швидко. Якщо ви хочете, щоб салат був гострішим, додайте зубчик часнику в майонез.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- картопля – 3-4 шт;
- куряча грудка -1 шт;
- яйця – 6 шт;
- малосольний або маринований огірок – 2 шт;
- твердий сир – 200 г;
- французька гірчиця – 2 ст. л.;
- майонез – 200 г;
- кунжут для прикраси.
Для маринаду:
- цибуля – 1 шт;
- будь-який столовий оцет – 3-4 ст. л.;
- цукор – 1-2 ст. л.;
- сіль – 0,5 ч. л;
- 150 мл окропу.
Як приготувати салат курочка під снігом:
Перш ніж приступити до складання салату, потрібно підготувати цибулю. Тоді піде зайва гіркота, і вона стане дуже смачною! Почистіть 1 велику цибулину. Наріжте її дрібно. Додайте цукор, сіль та оцет. Залийте цибулю окропом і залиште маринуватися на 30 хвилин. Після маринування цибулі можна розпочинати підготовку і нарізку інших інгредієнтів.
Заздалегідь відваріть картоплю і курячу грудку (вибирайте великі). Грудку наріжте на шматочки, додайте до неї 1 ст. л. майонезу від загальної кількості.
ЩЕ САЛАТИК: ❤ Салат “Солодкий поцілунок” – виглядає святково, а готується просто
Відварену картоплю натріть на тертці, присоліть. Викладіть у форму (тарілку) і утрамбуйте ложкою.
Зробіть тонку сіточку з майонезу. Зверху додайте і розподіліть французьку гірчицю.
Наступний шар – грудка і маринована цибуля. Постарайтеся злегка утрамбувати шари.
Покрийте цибулю зверху сіточкою з майонезу. Наверх покладіть нарізаний огірок.
Відокремте білки від жовтків. Натріть їх на дрібній тертці. Зробіть майонезну сіточку і присипте жовтком. Зверху знову додайте майонез.
Наступний шар – натертий твердий сир. Знову майонезна сіточка.
Останній шар – натерті яєчні білки. Прикрасьте їх чорним кунжутом для ефектної подачі.
Салатику краще постояти в холодильнику не менше 1 години. Тоді шари просочаться і стануть ще смачнішими!
ЩЕ САЛАТИК: ❤ Святковий салат «Чорний принц» з куркою, капустою та виноградом
Дуже ситний, апетитний, з простих інгредієнтів салатик сподобається всім вашим гостям! Справжня прикраса святкового столу, особливо на Новий рік і Різдво! Смачного вам і гарних свят! ❤