Інгредієнти:
- молоко тепле, 275 г;
- вода тепла, 75мл;
- цукор, 2 ст.
- масло вершкове, 100 г;
- сіль, щіпка;
- дріжджі, 1 ч. л;
- борошно, 500 г;
- фарш, 500 г;
- цибуля, 1 шт;
- сіль, перець, спеції.
Як готувати булочки з м’ясною начинкою:
Фарш беріть будь-який на свій смак. Змішуємо його з подрібненою цибулею, сіллю, перцем та спеціями, можна додати кропу. У тепле молоко додаємо розм’якшене вершкове масло і перемішуємо до однорідності.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Шарики зі шпинатом і сиром виглядають простими, але смак відмінний
Вливаємо теплу воду, перемішуємо. Всипаємо цукор та дріжджі, вимішуємо. Додаємо сіль, перемішуємо. Всипаємо частинами просіяне борошно і перемішуємо.
Вимішуємо м’яке та податливе тісто, накриваємо та залишаємо у теплому місці на 1 годину. Ділимо на 2 половини. Обминаємо тісто, розкочуємо його в пласт, завтовшки до 2 – 3 мм. Викладаємо на пласт фарш та розподіляємо його тонким шаром. Ріжемо пласт не довгими смужками і скочуємо кожну щільний рулет.
Другу половину тесту розгортаємо в пласт і нарізаємо на квадрати. Розрізаємо середині квадрата по діагоналі на 4 частини. Відкриваємо середину квадрата, як на фото. Кладемо їх на лист, застелений пергаментом. Виставляємо зрізом донизу рулети на квадрати.
Накриваємо та залишаємо на 10 хвилин. Зверху та з боків змащуємо збитим яйцем. Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин.
Такі пишні та листкові булочки з м’ясною начинкою будуть чудовою ситною закускою на будь-якому столі, навіть на святковому.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Турецькі булочки: соковита начинка та пишне тісто всього за 35 хвилин