Сьогодні поділюся рецептом смачного здобного ніжного рулету, а також простим способом приготування макової начинки. Рулет не тільки дуже смачний, але дуже гарно виглядає. Такий рулет з маком чудово підійде і для сімейного чаювання, і для прийому дорогих гостей. Якщо рулет правильно приготувати, він буде танути в роті, а незліченна кількість маленьких хрустких макових зерняток дуже гармонійно поєднуватиметься з повітряним і ароматним здобним тістом. До речі, готується такий рулет досить швидко і просто. Рулет виходить дуже ніжним і з великою кількістю маку!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Борошно ~ 300 г,
- Яйце 1 шт,
- Молоко 120 мл,
- Цукор 80 г,
- Вершкове масло 50 г,
- Дріжджі сухі 5 г,
- Ванільний цукор 8 г,
- Сіль до смаку,
- Олія 1 ст.л.
Начинка:
- Мак сухий харчовий 200 г,
- Цукор 120 г (до смаку),
- Вершкове масло 30 г,
- Білок 1 шт
Для змащення:
- Жовток 1 шт,
- Молоко 1 ст.л.,
- Вершкове масло 20 г
Як приготувати рулет з маком:
Спочатку готую макову начинку. Висипаю 200 г сухого харчового маку та заливаю його водою. Даю постояти хвилин 10-15 .Добре перемішую, зливаю брудну воду. Повторюю 2-3 рази. Заливаю мак чистою водою і варю на середній температурі приблизно 30-40 хвилин. У процесі варіння буде утворюватися пінка. Треба її знімати. Якщо пінка дуже брудна можна злити воду за і ще раз залити чистою водою.
Наливаю в каструлю холодну воду і зливаю. Повторюю 2-3 рази. Мак має стати повністю холодним. Проціджую мак через сито. Зручно це робити за допомогою сита і звичайної господарської серветки.
Складаю кінці серветки, скручую і віджимаю мак. Промочую паперовою серветкою, щоб видалити залишки води. Так начинка буде більш сухою.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Найсмачніші булочки-рогалики з вареним згущеним молоком
Висипаю мак у тарілку і пробиваю його блендером. Можна також прокрутити його в м’ясорубці. У подрібнений мак додаю цукор, 1 білок і вершкове масло.
Добре перемішую. Жовток надалі піде для змащення рулету.
Готую опару. Виливаю в тарілку молоко, висипаю сухі дріжджі та 1 столову ложку цукру із загальної кількості. Залишаю в теплому місці на 7-10 хвилин.
Готую здобу. Розбиваю яйце, висипаю цукор, додаю сіль, ванільний цукор і розтоплене вершкове масло. Усе добре перемішую. Виливаю опару, що підійшла, і висипаю частину заздалегідь просіяного борошна. Спочатку перемішую продукти ложкою. Підсипаю залишки борошна і вимішую тісто руками, спочатку в мисці, потім на столі, змащеному олією.
Тісто виходить м’яке, пружне. Змащую глибоку тарілку рослинною олією, викладаю в неї тісто і залишаю тісто в теплому місці на 50-60 хвилин, щоб воно піднялося Зазвичай використовую духовку: вимкнену духовку, з увімкненою лампочкою. Тісто добре піднялося. Обминаю його і залишаю на столі хвилин на 10-15 “відпочити”.
Змащую стіл рослинною олією. Розкачую тісто в прямокутний пласт. На 2/3 пласта викладаю макову начинку й акуратно розрівнюю лопаткою.
Частину, що залишилася, нарізаю на смужки. Смужок має бути парна кількість.
Скручую смужки між собою по дві штуки в джгутики.
Звертаю пласт у рулет.
Викладаю рулет на деко. Залишаю на вистоювання на 35-40 хвилин.
Рулет добре піднявся. Змішую жовток, що залишився, зі столовою ложкою молока й акуратно покриваю зверху рулет.
Ставлю рулет випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Якщо рулет зверху підгорає можна прикрити його фольгою. Щоб рулет був м’якший, змащую зверху розтопленим вершковим маслом.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Диво булочки, що тануть у роті – дуже смачні та м’які як пух
Випікати при 180° ~ 35 хвилин. Час випічки та температура залежать від особливостей духовки. Всім смачного 💙💛