Чудовий рулет з маком – пухке запашне тісто і багато смачної начинки

Свіжа домашня випічка - це спогади про неймовірно смачні бабусині пиріжки та рулет з маком, які повертають нас у безтурботне дитинство! Такий маковий рулет точно не купите в магазині - в магазинних рулетах дуже мало начинки, і основним її інгредієнтом виступає найчастіше цукор, а не мак. Приготувавши домашню випічку за цим рецептом, ви отримаєте м'який, повітряний рулет із величезною кількістю маку! Тісто залишається м'яким і пухнастим і в наступні дні, головне - зберігайте рулет у пакеті.

Сьогодні поділюся рецептом смачного здобного ніжного рулету, а також простим способом приготування макової начинки. Рулет не тільки дуже смачний, але дуже гарно виглядає. Такий рулет з маком чудово підійде і для сімейного чаювання, і для прийому дорогих гостей. Якщо рулет правильно приготувати, він буде танути в роті, а незліченна кількість маленьких хрустких макових зерняток дуже гармонійно поєднуватиметься з повітряним і ароматним здобним тістом. До речі, готується такий рулет досить швидко і просто. Рулет виходить дуже ніжним і з великою кількістю маку!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Борошно ~ 300 г,
  • Яйце 1 шт,
  • Молоко 120 мл,
  • Цукор 80 г,
  • Вершкове масло 50 г,
  • Дріжджі сухі 5 г,
  • Ванільний цукор 8 г,
  • Сіль до смаку,
  • Олія 1 ст.л.

Начинка:

  •  Мак сухий харчовий 200 г,
  • Цукор 120 г (до смаку),
  • Вершкове масло 30 г,
  • Білок 1 шт

Для змащення:

  • Жовток 1 шт,
  • Молоко 1 ст.л.,
  • Вершкове масло 20 г

Як приготувати рулет з маком:

Спочатку готую макову начинку. Висипаю 200 г сухого харчового маку та заливаю його водою. Даю постояти хвилин 10-15 .Добре перемішую, зливаю брудну воду. Повторюю 2-3 рази. Заливаю мак чистою водою і варю на середній температурі приблизно 30-40 хвилин. У процесі варіння буде утворюватися пінка. Треба її знімати. Якщо пінка дуже брудна можна злити воду за і ще раз залити чистою водою.

Наливаю в каструлю холодну воду і зливаю. Повторюю 2-3 рази. Мак має стати повністю холодним. Проціджую мак через сито. Зручно це робити за допомогою сита і звичайної господарської серветки.


Складаю кінці серветки, скручую і віджимаю мак. Промочую паперовою серветкою, щоб видалити залишки води. Так начинка буде більш сухою.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Найсмачніші булочки-рогалики з вареним згущеним молоком

Висипаю мак у тарілку і пробиваю його блендером. Можна також прокрутити його в м’ясорубці. У подрібнений мак додаю цукор, 1 білок і вершкове масло.

Добре перемішую. Жовток надалі піде для змащення рулету.

Готую опару. Виливаю в тарілку молоко, висипаю сухі дріжджі та 1 столову ложку цукру із загальної кількості. Залишаю в теплому місці на 7-10 хвилин.

Готую здобу. Розбиваю яйце, висипаю цукор, додаю сіль, ванільний цукор і розтоплене вершкове масло. Усе добре перемішую. Виливаю опару, що підійшла, і висипаю частину заздалегідь просіяного борошна. Спочатку перемішую продукти ложкою. Підсипаю залишки борошна і вимішую тісто руками, спочатку в мисці, потім на столі, змащеному олією.

Тісто виходить м’яке, пружне. Змащую глибоку тарілку рослинною олією, викладаю в неї тісто і залишаю тісто в теплому місці на 50-60 хвилин, щоб воно піднялося Зазвичай використовую духовку: вимкнену духовку, з увімкненою лампочкою. Тісто добре піднялося. Обминаю його і залишаю на столі хвилин на 10-15 “відпочити”.

Змащую стіл рослинною олією. Розкачую тісто в прямокутний пласт. На 2/3 пласта викладаю макову начинку й акуратно розрівнюю лопаткою.

Частину, що залишилася, нарізаю на смужки. Смужок має бути парна кількість.

Скручую смужки між собою по дві штуки в джгутики.

Звертаю пласт у рулет.

Викладаю рулет на деко. Залишаю на вистоювання на 35-40 хвилин.

Рулет добре піднявся. Змішую жовток, що залишився, зі столовою ложкою молока й акуратно покриваю зверху рулет.

Ставлю рулет випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Якщо рулет зверху підгорає можна прикрити його фольгою. Щоб рулет був м’якший, змащую зверху розтопленим вершковим маслом.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Диво булочки, що тануть у роті – дуже смачні та м’які як пух

Випікати при 180° ~ 35 хвилин. Час випічки та температура залежать від особливостей духовки. Всім смачного 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Чудовий рулет з маком – пухке запашне тісто і багато смачної начинки
Чудові мариновані помідори в овочевому соусі на зиму: з банки з’їдається все, навіть маринад