Інгредієнти:
на форму 18 см:
Для торта:
- Яйця – 8 шт.
- Цукор – 220 г
- Кукурудзяне борошно – 130 г
- Какао – 70 г
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Масло вершкове (розтоплене) – 100 г
Для шоколадного мусу і прикраси:
- Масло вершкове – 400 г
- Шоколад темний або молочний – 400 г
- Вершки жирні – 600 мл
- Цукрова пудра – 4 ст. л.
- Фундук в темному шоколаді – для прикраси
Як готувати шоколадний торт з мусовим кремом :
Змащуємо дві однакові форми для випічки діаметром 18 см. Духовку ставимо на 180º С. Збиваємо яйця з цукром міксером до густої світло-жовтої маси (приблизно 5-6 хвилин).
Просіваємо і перемішуємо кукурудзяне борошно, какао, пшеничне борошно, соду. Додаємо до яєць і збиваємо. Тонкою цівкою вливаємо в тісто охолоджене розтоплене масло і продовжуємо збивати. Маса повинна бути однорідною, без борошняних грудочок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксамитовий медовик без розкочування коржів з горіхами та чорносливом
Ділимо тісто порівну між двома формами. Випікаємо в центрі духовки з конвекцією 20-30 хвилин. Дістаємо, трохи охолоджуємо і перевертаємо на папір для випічки для повного охолодження коржів.
Як тільки коржі охололи, розрізаємо гострим ножем, бажано з зазубреним лезом, кожен корж на 3 частини. У результаті повинно вийти 6 коржів. Їх можна приготувати за день до самого торта і зберігати в герметичному контейнері.
У чаші міксера збиваємо масло на високій швидкості до отримання однорідної і пишної маси. Розтоплюємо шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Остуджують і додаємо його до масла.
В іншій мисці збиваємо вершки і цукрову пудру до стану м’яких піків. Обережно вводимо збиті вершки в шоколадну масу і перемішуємо лопаткою .
Збираємо торт: нижній корж поміщаємо на велике блюдо. Змащуємо його шоколадним мусом, все розрівнюємо, прибираємо зайве. Накриваємо другим шаром коржа і точно також наносимо шоколадний крем-мус. Таким чином робимо з усіма коржами.
ВАМ БУДЕ ЦІКАВО ТАКОЖ: Бісквітний ананасово-банановий пляцок “Гавана”
Потім покриваємо весь торт шоколадним мусом, згладжуємо нерівності кондитерським шпателем або лопаткою. Прибираємо в холодильник на 1 годину. Перед подачею прикрашаємо зверху фундуком в темному або білому шоколаді.
Приємного апетиту!