Шоколадний торт з мусовим кремом та фундуком

Шоколадний торт з мусовим кремом , рецептом якого хочу поділитися, досить простий у приготуванні. Смачний, ніжний, ароматний, із виразним шоколадним смаком! Він дуже легкий, після з'їденого шматочка немає відчуття тяжкості. Випікайте такий торт, і ваші гості будуть вам вдячні! 
Загалом ,щоб приготувати цей шоколадний торт з мусовим кремом,  у мене пішла всього одна година. Прикрасити такий торт ви можете за своїм смаком. 

Інгредієнти:

на форму 18 см:

Для торта:

  • Яйця – 8 шт.
  • Цукор – 220 г
  • Кукурудзяне борошно – 130 г
  • Какао – 70 г
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло вершкове (розтоплене) – 100 г

Для шоколадного мусу і прикраси:

  • Масло вершкове – 400 г
  • Шоколад темний або молочний – 400 г
  • Вершки жирні – 600 мл
  • Цукрова пудра – 4 ст. л.
  • Фундук в темному шоколаді – для прикраси

Як готувати шоколадний торт з мусовим кремом :

Змащуємо дві однакові форми для випічки діаметром 18 см. Духовку ставимо на 180º С. Збиваємо яйця з цукром міксером до густої світло-жовтої маси (приблизно 5-6 хвилин).

Просіваємо і перемішуємо кукурудзяне борошно, какао, пшеничне борошно, соду. Додаємо до яєць і збиваємо. Тонкою цівкою вливаємо в тісто охолоджене розтоплене масло і продовжуємо збивати. Маса повинна бути однорідною, без борошняних грудочок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксамитовий медовик без розкочування коржів з горіхами та чорносливом

Ділимо тісто порівну між двома формами. Випікаємо в центрі духовки з конвекцією  20-30 хвилин. Дістаємо, трохи охолоджуємо і перевертаємо на папір для випічки для повного охолодження коржів.

Як тільки коржі охололи, розрізаємо гострим ножем, бажано з зазубреним лезом, кожен корж на 3 частини. У результаті повинно вийти 6 коржів. Їх можна приготувати за день до самого торта і зберігати в герметичному контейнері.

У чаші міксера збиваємо масло на високій швидкості до отримання однорідної і пишної маси. Розтоплюємо шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Остуджують і додаємо його до масла.

В іншій мисці збиваємо вершки і цукрову пудру до стану м’яких піків. Обережно вводимо збиті вершки в шоколадну масу і перемішуємо лопаткою .

Збираємо торт: нижній корж поміщаємо на велике блюдо. Змащуємо його шоколадним мусом, все розрівнюємо, прибираємо зайве. Накриваємо другим шаром коржа і точно також наносимо шоколадний крем-мус. Таким чином робимо з усіма коржами.

ВАМ БУДЕ ЦІКАВО ТАКОЖ: Бісквітний ананасово-банановий пляцок “Гавана”

Потім покриваємо весь торт шоколадним мусом, згладжуємо нерівності кондитерським шпателем або лопаткою. Прибираємо в холодильник на 1 годину. Перед подачею прикрашаємо зверху фундуком в темному або білому шоколаді.

Приємного апетиту!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Шоколадний торт з мусовим кремом та фундуком
Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму