Крім того, цей яблучний пиріг містить всього 259 ккал на 100 г готової страви, тому кожен може дозволити собі насолодитися ним без сорому і шкоди для фігури. Спробуйте приготувати оригінальний і дуже красивий пиріг яблучний у формі квітки, і ви неодмінно отримаєте захоплення і подяку від своїх близьких!
Інгредієнти:
Тісто:
- 360 г борошна
- 80 г розм’якшеного вершкового масла
- 3 ст. л. цукру
- 150 мл молока
- 1 пак. сухих дріжджів
- дрібка солі
Начинка:
- 3 середні яблука (400 г)
Для змащування:
- 1 яєчний жовток
- 1 ч. л. молока
Як приготувати яблучний пиріг:
Для того, щоб спекти гарний яблучний пиріг у вигляді квітки, спочатку займемся приготуванням дріжджового тіста. Для цього в маленькій мисочці треба трохи підігріти 50 мл молока. Розчинити в ньому 1 ч. л. цукру та розвести сухі дріжджі. Відставити миску на 5 – 10 хвилин . Дріжджі розвести у теплому молоці
У велику глибоку ємність або чашу кухонного комбайна просіяти борошно. Просіяти борошно До борошна додати цукор, що ще залишився, щіпку солі, 100 мл молока і розм’якшене вершкове масло. У тісто додати цукор, сіль, молоко та олію . Влити дріжджі, що спінилися, і замішати тісто руками або в міксері або комбайні за допомогою насадки «гак».
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Тертий шоколадний пиріг із чорносливом фаршированим горіхами
Дріжджове тісто для цього яблучного пирога має бути щільним, зовсім не липким і легко збиратися в грудку. Оскільки тісто містить досить багато вершкового масла по відношенню до борошна, то за своєю структурою і смаком воно нагадує також пісочне тісто.
Тісто в мисці трохи розплющити, накрити вологим рушником і поставити в тепле місце на 1 годину. За цей час дріжджове тісто має збільшитись у розмірах приблизно в 2 рази. Поки тісто піднімається, яблука очистити від шкірки та насіння та нарізати тонкими часточками завтовшки близько 2 мм.
Тісто, що підійшло, розкотити на присипаній борошном поверхні в прямокутний пласт товщиною 3 – 4 мм і розрізати його на довгі смужки шириною приблизно 3 см. Тісто розкотити та розрізати на смужки
Круглу роз’ємну форму для випічки діаметром 22 – 24 см змастити вершковим маслом, злегка обсипати борошном і струсити надлишки. Взяти одну довгу смужку тіста, викласти її по краю форми та рукою притиснути до бортика. Смужку тіста викласти вздовж бортика.
Вздовж смужки тіста викласти яблучні часточки і злегка втиснути в тісто. Уздовж тіста викласти яблучні часточки. Продовжувати викладати по колу шари тіста і яблук, що чергуються, поки вся форма не буде заповнена, після чого змастити пиріг зверху яєчним жовтком, змішаним з молоком.
Важливо! У процесі формування яблучного пирога всі його шари слід добре утрамбовувати і притискати один до одного, щоб пиріг вийшов щільним і без порожнин усередині.
Яблучний пиріг змастити жовтком. Випікати пиріг з яблуками в розігрітій до 180 ° С духовці 35 – 40 хвилин до рум’яної скоринки.
Готовий пиріг залишити у формі на 10 – 15 хвилин, після чого його можна акуратно вийняти і їсти як у теплому, так і холодному вигляді. За бажанням пиріг можна посипати зверху цукровою пудрою, змішаною з корицею або ваніллю.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Сметанник із грушами та шоколадним суфле — ви такого ще не їли
Дуже смачний та надзвичайно красивий яблучний пиріг у формі квітки готовий!