Поєднання інгредієнтів дуже вдале. Строкатий і красивий тертий шоколадний пиріг запам’ятається вам надовго. Цей пиріг більше нагадує торт, який готується набагато швидше, ніж класичні торти.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне просіяне 220 гр (11 ст.л без гірки)
- Какао порошок 30 гр (2 ст.л з гіркою)
- Цукрова пудра 40 гр (2 ст.л з гіркою)
- Сіль 1 щіпка
- Розпушувач 1 год.
- Вершкове масло охолоджене 120 гр
- Сметана 90 гр (2 ст.л. пристойних)
- Чорнослив (у мене в’ялений) 200 гр
- Горіх грецький 40-50 гр
Для начинки :
- Сир будь-якої жирності 500 гр
- Яйця 3 шт
- Крохмаль будь-який 30 гр (1 ст.л з гіркою)
- Цукор 100 гр (5 ст.л без гірки)
- Ванільний цукор 10 гр (1 пакетик)
Як готувати шоколадний пиріг покроково:
Приготувати глибоку миску і просіяти борошно. Також просіяти в миску з борошном какао порошок з розпушувачем та цукрову пудру. Додати сіль. Перемішати усі сухі інгредієнти до однорідності.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Сметанник із грушами та шоколадним суфле — ви такого ще не їли
Вершкове масло занурити в суху суміш і натерти на тертці. Перетерти сухі інгредієнти з маслом в крихту. Додати в крихту сметану та замісити тісто. Зібрати його в грудку.
Готове тісто розрізати на дві частини — одну частину трохи більшу за іншу. Маленьку частину загорнути у плівку та прибрати у морозильну камеру приблизно на півгодини. Другу частину тіста загорнути у плівку та залишити на столі.
Приготувати форму для випікання.
У мене роз’ємна форма діаметром 20 см. Вистелити папером для випікання дно та боки форми. Розгорнути тісто на столі. Відщипувати шматочки тіста і викладати на дно, приминаючи його руками. Розрівняти руками. Заповнити дно форму тістом повністю. Забрати форму з тістом в холодильник.
Для приготування начинки сир викласти в миску. Розбити яйця. Всипати цукор, ванільний цукор та крохмаль. Все перебити занурювальним блендером до однорідності. На чорносливі зробити надріз і вкласти грецький горішок. Таким чином, приготувати весь чорнослив і всі горіхи.
Вийняти з холодильника форму із тістом. Вилити у форму третину сирної начинки. Розрівняти. На начинку рівномірно викласти половину нафаршированого чорносливу.
Третьою частиною начинки закрити повністю чорнослив з горіхами. Розрівняти начинку. Ще раз викласти чорнослив, що залишився, на начинку рівномірно. Залишком сирної начинки закрити чорнослив зверху і розрівняти.
Вийняти з морозильної камери трохи заморожений шматок тіста, розвернути від плівки і натерти на великій тертці рівномірно прямо на пиріг. Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Поставити пиріг у духовку для випічки. Час випікання приблизно 40 хвилин.
Готовий пиріг трохи охолодити на решітці. Потім вийняти його із форми і зняти папір. Охолодити повністю та можна подавати до столу.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Тістечко «Дует» з кокосовим кремом
Пиріг у розрізі виходить дуже гарним, ароматним. На смак просто чудовий, справжній святковий торт.