Ніжний, простий і дуже смачний торт “Панчо” з ананасами – нескладний у приготуванні, але дуже смачний десерт. Один з улюблених рецептів у нашій родині. Торт виходить дуже ніжним, який порадує своїм смаком велику компанію.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Корж
- Яйця 6шт СО
- Цукор 220г
- Борошно 300г
- Ванільний цукор 10 г
- Розпушувач 15г
Начинка
- Ананаси консервовані шматочками 350 г
- Сметана 25% 450 г (можна більше)
- Цукрова пудра 40г (якщо любите солодші десерти – додавайте ще)
Для декору
- Шоколад темний 50 г
- Вершки 33% 50 г
Сметанний крем для верху
- Сметана 300г («відважити»)
- Цукрова пудра 30-40г (залежить від кислоти сметани і вашого смаку)
Як приготувати торт Панчо:
Збити в пишну масу яйця з цукром і ваніллю, додати борошно, змішане з розпушувачем. Деко застелити пергаментом, вилити тісто, розрівняти. Випікати в розігрітій до 210С духовці 15 хвилин (до сухого сірника). Вийняти корж, остудити, зняти з пергаменту. Вирізати коло, що дорівнює діаметру миски для складання торта (у мене 20см).
Решту коржа порізати ножем на середні шматочки або порвати руками, скласти у велику ємність, додати сметану, цукрову пудру, ананаси з рідиною (рідину вливаємо поступово, щоб суміш не виявилася сильно водянистою, трохи залишити для просочення коржа), перемішати.
ЩЕ ТОРТ: ❤ Торт “Шахова королева”. Рецепт смачного домашнього шоколадного торта
Миску застелити плівкою, викласти корж з ананасами, ущільнити. Зверху покласти круглий, вирізаний корж, за бажання його можна просочити. Закрити плівкою і прибрати в холодильник на кілька годин, краще на ніч. За цей час «відважити» 300 г сметани в подвійній марлі, покласти її на друшляк, його на миску і в холодильник, щоб стекла рідина.
Залежно від якості сметани та її кислоти може знадобитися різна кількість цукрової пудри, я додаю 15-20 г у сметану, промішую.
Торт перевернути на блюдо, прибрати миску і стретч. Змастити сметанним кремом, прибрати на 15-20 хвилин у холодильник.
ЩЕ ТОРТ: ❤ Гарбузовий торт з апельсином та корицею: готується просто, з’їдається швидко
Полити сумішшю шоколаду з вершками (шоколад розтопити в гарячих вершках, остудити до кімнатної температури) за допомогою корнетика. Приємного апетиту та гарного настрою! ❤