Перець фарширований овочами в томатній заливці на зиму

Привіт друзі, пропоную приготувати на зиму болгарський перець фарширований овочами в томатній заливці. Така консервація одним тільки своїм виглядом викликає апетит. Відкривши першу баночку такого фаршированого перцю, приготованого своїми руками, ви переконаєтеся в цьому самі. Ця заготовка взимку послужить чудовою закускою. Обов'язково спробуйте зробити такий перчик.

Колись цей рецепт був дуже популярним, я спробувала і просто в захваті від нього! Вся родина завжди просить привезти баночку з собою, а я з радістю ділюсь! Цей перець фарширований овочами в томатній заливці, просто знахідка. Для фарширування підійде солодкий перець будь-якого кольору. Червоний, помаранчевий, жовтий, зелений . У будь-якому разі вибирайте плоди невеликого розміру, щоб вони компактно помістилися в банку і не було пустот.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

На 1 л. банку:

  • 5-7 шт. перців вагою 120-150 г

Овочевий фарш на 7 л. банок:

  • олія – 300 мл.
  • цибуля – 1 кг.
  • солодкий перець – 200 г
  • гострий стручковий перець – 30 г
  • морква – 1,8 кг.
  • сіль – 30 г
  • томатна паста – 100-120 г.
  • часник – 30 г

На дно кожної 1 л. банки:

  • лавровий лист – 1-2 шт.
  • перець духмяний – 3 шт.
  • лист селери – 1 шт.

Томатна заливка на 3 банки по 1 л.:

  • томатного соку 1 л.
  • сіль – 20 г
  • цукор – 60 г
  • оцет 9% – 40 мл

Як приготувати перець фарширований овочами :

Вирізаю серединку з перців, заливаю чистою водою. Ставлю на вогонь і доводжу до кипіння, ще проварюю після кипіння 1 хвилину. Виймаю на тарілку і залишаю повністю охолонути.

На олії обжарюю цибулю порізану півкільцями до м’якості. Тоді додаю солодкий перець нарізаю тонкими соломками, та дрібно порізаний гострий стручковий перець. Обсмажую 5 хвилин до майже готовності.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Найсмачніший салат із печеного перцю з часником та петрушкою. Взимку кожна баночка нарозхват

Тоді додаю моркву натерту на крупній терці. Одразу всипаю сіль, додаю томатну пасту. Перемішую і тушкую до готовності хвилин 15. За 5 хвилин до готовності додаю часник дрібно порізаний. Вимикаю вогонь і залишаю охолонути до теплого стану.

На дно кожної банки кладу лавровий лист, перець духмяний, лист селери. Вкладаю щільно овочевий фарш у серединки перців. Наповнюю перцями банки.

У каструлю вливаю томатний сік і доводжу до кипіння. Тоді додаю сіль, цукор і проварюю 5 хвилин. В кінці вливаю оцет і перемішую. Трішки охолоджую до 180 градусів.

Вливаю томатну заливку у банки. Накриваю кришками.

На дно каструлі кладу рушник, ставлю банки, вливаю гарячу воду, теж приблизно 180 градусів у каструлю. Накриваю кришкою каструлю, доводжу до кипіння на великому вогні. Після кипіння стерилізую ще на мінімальному вогні 40 хвилин.

Дістаю банки з каструлі закатую кришками.

Банки не перевертаю, просто залишаю охолоджуватись при кімнатній температурі.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Перець фарширований рулетиками із баклажанів на зиму

Сподіваюся, рецепт цієї смачної овочевої закуски стане в пригоді і вам.  Готуйте з любов’ю❤ , друзі, вдалих вам заготовок на зиму і приємного апетиту!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Перець фарширований овочами в томатній заливці на зиму
Німецькі пончики “Берлінери” з начинкою зі свіжої малини