Зовсім недавно я відкрила для себе новий рецепт дріжджового тіста, яке вражає своєю пишністю та ніжністю. Його головна особливість у тому, що один із основних інгредієнтів — манна каша. Завдяки їй випічка виходить невагомою та волокнистою. Тому булочки з манної каші розлітаються миттєво. Для мене робота з цим дріжджовим тістом – суцільна насолода. Воно дуже м’яке, пишне і легко піддається ліпленню. Дріжджі можна використовувати сухі або свіжі. Мені подобається блискуча й рум’яна скоринка, тому обов’язково змащую булки жовтком .
Інгредієнти :
- яйця – 2 шт.
- цукор – 100 г
- дріжджі – 25 г
- манка – 300 г
- сіль – 1 дрібка
- борошно – 600 г
- молоко – 150 мл
- вершкове масло – 100 г
- крохмаль – 150 г
Як готувати булочки косички з манної каші:
Використовуйте кашу, що залишилася після сніданку або приготуйте її спеціально. Для цього доведіть воду у каструлі до кипіння. Додайте цукор та 1 дрібку солі. Всипте манну крупу тонкою цівкою, постійно помішуючи. Варити після закипання протягом 2 хвилин. Потім накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин для набухання.
Збиваємо яйця з цукром та сіллю. Додаємо зварену манну кашу, пресовані дріжджі та розтоплене вершкове масло. Перемішуємо все вінчиком.

Вливаємо тепле молоко. Потім всипаємо пшеничне борошно та крохмаль. Вимішуємо тісто протягом 10 хвилин.
Потім накриваємо його плівкою для підйому.
ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Пухові ванільні булочки. Ніжність в кожному шматочку
Забираємо в тепло на 50 хвилин. Тісто гарно підійшло.
Розділяємо тісто на 15 однакових частин. Скочуємо їх у кульки, з кожної формуємо ковбаски.
З трьох полосок заплітаємо косичку і формуємо булку.
Плетемо п’ять таких косичок з отриманих заготовок.

Викладаємо їх у форму, застелену пергаментом. Накриваємо та залишаємо на 30 хвилин.
Змащуємо булочки збитим жовтком.
Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Посипте готові булочки цукровою пудрою та подавайте їх до столу.
Косички дуже гарно відділяються одне від одної .
Повірте, вони зникнуть швидше, ніж ви приготуєте чай.
ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Пишні та рум’яні булочки з цукром і сметанною помадкою
Адже перед такою запашною домашньою випічкою встояти просто неможливо! Готуйте з любов’ю ❤