Цей гарбузовий джем по двум рецептам, обов’язково сподобається тим, хто віддає перевагу солодощам у міру солодким і з приємною, досить яскравою лимонною кислинкою. Гарбуз, цукор , апельсин або лимон – ось усе, що потрібно для його приготування. Крім того, що це надзвичайно смачні ласощі, це ще й найшвидший і найпростіший варіант приготування джему з гарбуза. Вариться він в один підхід і без проблем із настоюванням по кілька годин і багаторазових проварювань. Подрібнити, засипати цукром, проварити – і смачнючий, ароматний джем готовий!
Любителям гарбуза й тим, кому не дуже він до вподоби, рекомендую неодмінно спробувати! Без сумнівів, десертні страви з гарбуза краще робити з плодів із соковитою, солодкою та запашною м’якоттю. Ідеально – мускатних сортів. Зрозуміло, що колір готового гарбузового джему за цим простим рецептом залежатиме від того, наскільки яскравою буде м’якоть.
Країна Рецептів у Telegram
Рецепт №1:
Інгредієнти:
- 1 кг очищеного гарбуза,
- 2-3 великих лимони,
- 0,8 кг цукру.
Як готувати гарбузовий джем:
Гарбуз очистити, зважити і натерти на крупній тертці або прокрутити на м’ясорубці – що дрібнішим буде гарбуз, то швидше дійде до готовності джем.
Після подрібнений гарбуз перекласти у відповідну для варіння джему ємність, засипати цукром, розмішати і залишити постояти хвилин на 20.
ЩЕ ДЖЕМ: ❤ Ароматний, густий полуничний джем на зиму. Без желатину та пектину!
За цей час гарбуз дасть пристойну кількість соку, в якому розчиниться більша частина цукру. Щоб підняти залишки, що осіли на дні, потрібно гарненько вміст каструлі розмішати. Після додати туди сік і подрібнену цедру лимонів (цедра легко знімається звичайною теркою з дрібними гніздами).
Знову все розмішати і можна ставити джем на плиту. До закипання джем доводиться на максимальному нагріванні плити, потім потрібно на 1-2 поділки нагрівання зменшити і так варити джем до готовності гарбуза – це близько 30 хв. Спочатку варіння помішувати джем потрібно постійно, після закипання і до кінця варіння 2-3 разів буде достатньо. Головне, стежити, щоб нічого не прикипіло.
Готовий гарбуз буде м’яким, гарбузова стружка прозорою, сироп у гарячому вигляді рідкуватий, але при охолодженні загусне. Далі для надання джему однорідної консистенції вдаємося до допомоги занурювального блендера – і він готовий!
Розливаємо гарбузовий джем по банках, чекаємо, поки охолоне, і прибираємо на зберігання.
Рецепт №2:
Інгредієнти:
- гарбуз очищений 1 кг
- цукор 800 гр.
- сік 2 апельсинів
- кориця 1 паличка
- лимонна кислота 1/2 ч. ложки
Як приготувати джем із гарбуза:
Гарбуз ріжемо дрібно, поміщаємо у велику каструлю. Додаємо цукор, корицю та апельсиновий сік. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Варимо на середньому вогні без кришки. Періодично помішуємо. Хвилин через 15 шматочки гарбуза стануть прозорими. Додаємо лимонну кислоту та знімаємо з вогню. Забираємо корицю – вона більше не потрібна.
ЩЕ ДЖЕМ: ❤ Ароматний та смачний джем із айви на зиму
Пробиваємо масу блендером до однорідності. Повертаємо каструлю на плиту та уварюємо на середньому вогні. Час залежить від інтенсивності кипіння, але сильний вогонь краще не робити, т. як. джем може пригоріти на дну.
Джем готовий, коли він не тече з ложки цівкою, а падає грудочками. Розкладаємо його по стерилізованих баночках і закручуємо. Дуже смачний, яскравий, ароматний джем. З ним і просто чай попити – смакота, і в начинку для пирогів/булочок джем піде на ура. Всім смачного 💙💛