Знаменитий гарячий молочний пиріг (Hot Milk Cake) або пиріг на гарячому молоці, і пиріг і бісквіт із яскравим молочним присмаком сподобається любителям солодкого. Завдяки смаку і текстурі пирога, він підійде для будь-якого приводу. За смаком він нагадає морозиво “Пломбір”. Подавайте його в охолодженому вигляді з різними напоями, сиропами, топінгами тощо.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 1 дрібка солі
- 250 г цукру
- 350 г звичайного борошна
- 2 столові ложки розпушувача
- 240 мл молока
- 70 г вершкового масла
- 1 столова ложка ванільного цукру
- цукрова пудра
Як готувати гарячий молочний пиріг:
Яйця з цукром і дрібку солі збити до збільшення в об’ємі в 3-4 рази.
Має вийти пишна світла, густа маса. Це головний момент у приготуванні пирога.
Додайте розпушувач до борошна.
ЩЕ ПИРІГ: ❤ Яблучний пиріг на сметані з хрусткою скоринкою – дуже рекомендую спробувати
Половину додайте до яєчної суміші та перемішайте віночком.
Влийте молоко в каструлю, додайте вершкове масло і ванільний цукор. Нагріваємо, поки масло не розтопиться. Кип’ятити не потрібно.
Влити половину гарячої молочної суміші, тонкою цівкою до яєчної маси.
Тепер всипати решту борошна, перемішати, і так само влити гаряче молоко, що залишилось.
Застеліть деко папером для випічки і вилийте в нього тісто.
Пиріг потрібно випікати при 180°С – 40…45 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою, вона має виходити без залишків сирого тіста.
Коли пиріг трохи охолоне, присипати його цукровою пудрою і нарізати на шматочки.
ЩЕ ПИРІГ: ❤ Мокрий шоколадний турецький кекс Islak Kek – дуже ніжний і смачний
Пиріг вийшов м’який, еластичний, вологий, практично не кришиться, з молочним ароматом і смаком.
За бажання пиріг можна розрізати на коржі та просочити кремом. Готуйте з любов’ю ❤