Турецьке листкове тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове або рослинне масло

Смачне турецьке листкове тісто витяжне тісто - це неймовірно смачна випічка. Причому з любою начинкою. Люба випічка , струдлі, рулети, пиріжки, виходить дуже смачними. Спробуйте приготувати – у вас вийде з першого разу!

Коли хочеться приготувати щось цікаве, не таке як завжди, я замішую турецьке листкове тісто .Пироги з ним дуже смачні. Тісте тоненьке та крихке – просто супер бомба!

Інгредієнти:

  • 6 склянок борошна (1 склянка = 200 мл);
  • 3 склянки води;
  • 1,5 ч. л. солі;

Для начинки:

  • 500 гр. шпинату,
  • 1 цибуля,
  • 1 ч. л. солі (можна взяти іншу начинку: картопля, гриби, або солодку – варення тощо);
  • вершкове або рослинне масло.

Як приготувати турецьке листкове тісто :

На борошно додайте сіль, перемішайте. Влийте воду, замісіть м’яке тісто, що злегка липне до рук. Нічого більше до тіста додавати не треба. Накрийте рушником та залиште тісто на 10-20 хвилин. Давати тісту відпочивати обов’язково потрібно, щоб воно було більш податливим у роботі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Такі смачні пиріжки з картоплею незвичайної форми ви ще не їли

Тісто розділіть на порційні шматочки. Насправді, з такого тіста можна зробити окремо пиріжки, так і один цілий пиріг, наприклад, загорнутий равликом.

Шматочки скачайте в кулю, приплюсніть і занурте в рослинне або вершкове масло на 1 годину. Турки це роблять тільки на вершковому маслі.

Тим часом підготуйте начинку. Готувати такі пиріжки можна як солодкими, так і солодкими.

Тісто дістаньте з олії. На суху робочу поверхню покладіть шматочок тіста, змастіть руки в залишках масла. Руками та спеціальною скалкою витягуйте тісто максимально тонко, щоб воно почало просвічувати. Якщо десь порветься – нічого страшного.

Загорніть краї тіста в центр – це надасть великої шаруватості. Покладіть начинку, закрутіть у рулет.

Перекладіть листкові пиріжки на лист. Випікайте за температури 180-200 градусів протягом 20-30 хвилин. Орієнтуйтеся на колір пиріжків та на свою духовку. Пиріжки повинні підрум’янитися.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Узбецька самса – докладний покроковий рецепт

Після цього залиште їх у вимкненій духовці, щоб вони охолонули. Так тісто стане м’якшим.

Якщо ж їх їсти з пилу з жару, то вони будуть хрусткими. Це дуже смачно!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Турецьке листкове тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове або рослинне масло
Улюблені котлети мого чоловіка – ділюся усіма секретами