Тушковані рулетики із свинячого ошийка з грибами та сиром

Ефектні, фаршировані рулетики зі свинячого ошийка з грибами та сиром. Ідеальна ідея смачного тушкованого м’яса для сімейної вечері чи свята. Соковита, м'яка свинина з простою у приготуванні начинкою, в ароматному власному соусі має сподобатись усім членам родини. Ви повинні це спробувати !

Рулетики із свинячого ошийка з грибами та сиром, тушкованих у власному соусі, є чудовою альтернативою класичним котлетам або відбивним у сухарях. Як завжди, варто подбати про якісне м’ясо. Якщо є можливість, попросіть в магазині порізати свинячу шийку на дуже тонкі стейки. Це полегшить вам роботу при формуванні рулетиків і не дасть м’ясу сильно стиснутися під час смаження. Для приготування цього смачного м’яса, крім свинячої ошийка, знадобляться гриби, цибуля, сир і спеції. У цьому рецепті рулети смажаться, а не запікаються Подавати такі рулетики можна з картоплею або гречкою.

Часто я готую такі роли заздалегідь. Начиняю м’ясо обсмаженими грибами і сиром. Потім кожен рулетик щільно загортаю в харчову плівку і заморожую. Вам залишається лише розморозити їх і приготувати за цим рецептом.

Інгредієнти:

  • стейки зі свинячої шиї  5 шт.
  • гриби  400-500 г
  • цибуля  1 шт.
  • сир  150-200 гр
  • панірувального борошна
  • вершкове масло 2 ст
  • олія для смаження
  • вода  500 мл
  • сіль і перець за смаком

Як готувати рулетики із свинячого ошийка

Для приготування рулетиків використовуємо свинячу шию. Промиваємо м’ясо проточною водою і обтираємо паперовими рушниками. Потім свинину потрібно розрізати на скибочки невеликої товщини.

Розкладаємо шматочки свинини на робочій поверхні столу, накриваємо їх харчовою плівкою та відбиваємо.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 Українські крученики з різними начинками – найкращих 6 рецептів

Свинячі скибочки натираємо сіллю та перцем. Даємо їм просочитися спеціями – залишаємо на 40 хвилин. Займемося начинкою. Гриби та цибулю наріжте дрібними кубиками . Сир подрібнити на велику тертку. Розігріти на сковороді дві столові ложки вершкового масла і обсмажити цибулю. Коли вона стане прозорою, додайте гриби і обсмажте їх до золотистого кольору і випаровування рідини зі сковороди. Відставити охолонути.

На кожен шматок м’яса покласти потрібну кількість грибів і цибулі (не дуже багато, щоб було зручно загортати рулет) і частину тертого сиру. Потім скласти обидві сторони і щільно згорнути.

Покласти рулети на тарілку швом донизу, і поставити в холодильник приблизно на 30 хвилин.

На сковороді розігріти олію. Кожен рулет посипати борошном і викласти на сковорідку швом донизу.

Прожарити їх з кожного боку і залити водою. Тушкувати на слабкому вогні під кришкою близько 20 хвилин. За цей час рулетики можна перевернути 2-3 рази.

За цей час рідина випариться і соус загустіє. Якщо ви віддаєте перевагу більш густому соусу, можете  загустити його невеликою кількістю борошна.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 Рулети з курки з морквою та плавленим сиром

Якщо ви хочете заздалегідь підготувати роли і використовувати їх для заморозки, то для їх загортання варто використовувати харчову плівку. Для цього відріжте відповідний кусок фольги, який повинен бути приблизно на 7-10 см більше шматка м’яса. Викладаємо  м’ясо і фаршируємо. За допомогою фольги складіть її, як в рецепті. Закручуємо боки і заморожуємо .Таким чином кожен рулетик загортається окремо.

Смачного!🌺

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Тушковані рулетики із свинячого ошийка з грибами та сиром
Українські крученики з різними начинками – найкращих 6 рецептів