Рулетики із свинячого ошийка з грибами та сиром, тушкованих у власному соусі, є чудовою альтернативою класичним котлетам або відбивним у сухарях. Як завжди, варто подбати про якісне м’ясо. Якщо є можливість, попросіть в магазині порізати свинячу шийку на дуже тонкі стейки. Це полегшить вам роботу при формуванні рулетиків і не дасть м’ясу сильно стиснутися під час смаження. Для приготування цього смачного м’яса, крім свинячої ошийка, знадобляться гриби, цибуля, сир і спеції. У цьому рецепті рулети смажаться, а не запікаються Подавати такі рулетики можна з картоплею або гречкою.
Часто я готую такі роли заздалегідь. Начиняю м’ясо обсмаженими грибами і сиром. Потім кожен рулетик щільно загортаю в харчову плівку і заморожую. Вам залишається лише розморозити їх і приготувати за цим рецептом.
Інгредієнти:
- стейки зі свинячої шиї 5 шт.
- гриби 400-500 г
- цибуля 1 шт.
- сир 150-200 гр
- панірувального борошна
- вершкове масло 2 ст
- олія для смаження
- вода 500 мл
- сіль і перець за смаком
Як готувати рулетики із свинячого ошийка
Для приготування рулетиків використовуємо свинячу шию. Промиваємо м’ясо проточною водою і обтираємо паперовими рушниками. Потім свинину потрібно розрізати на скибочки невеликої товщини.
Розкладаємо шматочки свинини на робочій поверхні столу, накриваємо їх харчовою плівкою та відбиваємо.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 Українські крученики з різними начинками – найкращих 6 рецептів
Свинячі скибочки натираємо сіллю та перцем. Даємо їм просочитися спеціями – залишаємо на 40 хвилин. Займемося начинкою. Гриби та цибулю наріжте дрібними кубиками . Сир подрібнити на велику тертку. Розігріти на сковороді дві столові ложки вершкового масла і обсмажити цибулю. Коли вона стане прозорою, додайте гриби і обсмажте їх до золотистого кольору і випаровування рідини зі сковороди. Відставити охолонути.
На кожен шматок м’яса покласти потрібну кількість грибів і цибулі (не дуже багато, щоб було зручно загортати рулет) і частину тертого сиру. Потім скласти обидві сторони і щільно згорнути.
Покласти рулети на тарілку швом донизу, і поставити в холодильник приблизно на 30 хвилин.
На сковороді розігріти олію. Кожен рулет посипати борошном і викласти на сковорідку швом донизу.
Прожарити їх з кожного боку і залити водою. Тушкувати на слабкому вогні під кришкою близько 20 хвилин. За цей час рулетики можна перевернути 2-3 рази.
За цей час рідина випариться і соус загустіє. Якщо ви віддаєте перевагу більш густому соусу, можете загустити його невеликою кількістю борошна.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 Рулети з курки з морквою та плавленим сиром
Якщо ви хочете заздалегідь підготувати роли і використовувати їх для заморозки, то для їх загортання варто використовувати харчову плівку. Для цього відріжте відповідний кусок фольги, який повинен бути приблизно на 7-10 см більше шматка м’яса. Викладаємо м’ясо і фаршируємо. За допомогою фольги складіть її, як в рецепті. Закручуємо боки і заморожуємо .Таким чином кожен рулетик загортається окремо.
Смачного!🌺