Саме час готувати пікантну закуску. В’ялені сливи з перцем та часником на зиму

Сьогодні приготуємо ще одну незрівнянно смачну, пікантну закуску – пряні в’ялені сливи з перцем та часником зі спеціями. Такі сливи ідеально підходять як делікатесний гарнір до смаженого або запеченого м'яса. Я обожнюю цю закуску, особливо взимку, коли на вихідні хочеться келих гарного вина та шматок сиру. Саме з ними в'ялена слива поєднується просто ідеально до смаку. Якщо ви ніколи не куштували нічого подібного - то неодмінно приготуйте, дуже сподіваюся, що вам сподобається!

Готую такі в’ялені сливи з перцем та часником в олії вже кілька сезонів, зберігаються і стоять всю зиму запросто, тому рекомендую – дуже смачно. Вибирайте для цього рецепту міцні та щільні сливи, у яких кісточка добре відокремлюється від м’якоті. Якщо гострого не любите, то перець можете не класти. Також добірку спецій можете зробити на свій смак.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Складові:

Для банки  0,5 літра :

  • Слива сушена – 1,2 кг, свіжої треба 5 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яблучний оцет – 1 ст. л.
  • Соняшникова олія – 200 г
  • Сушений базилік – 0,5 ч. л.
  • Орегано – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 0,25 ч. л.
  • Розмарин – 0,25 ч. л.
  • Кориця – 1 дрібка
  • Кардамон – 1 дрібка

 Як готувати в’ялені сливи з перцем та часником:

Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки. Розкладіть половинки слив на грати зрізом нагору, злегка присипте їх сіллю, що прискорить процес в’ялення, і цукром, щоб компенсувати кислоту слив.

В’ялити сливи можна в духовці при температурі 70-80 градусів протягом доби. Якщо у вас є дегідрат або сушарка, то використовуйте для в’ялення слив їх.

ЩЕ СМАКОТА: ❤ Найсмачніший салат із печеного перцю з часником та петрушкою. Взимку кожна баночка нарозхват

Зрозуміти, що сливи готові можна на їхній зовнішній вигляд: вони повинні бути м’які, гнучкі і не повинні виділяти сік. Головне – не пересушіть сливи. З 5 кг свіжої сливи у мене вийшло 1,2 кг в’яленої. Цієї кількості слив мені вистачить якраз на 4 півлітрові баночки, які необхідно помити та простерилізувати.

Налийте олію в сотейник з товстим дном і поставте його на плиту. Олія повинна добре розігрітися.

Змішайте спеції, часник наріжте тонкими пластинками, а перець чилі наріжте тонкими кільцями.

У простерилізовані баночки викладіть шар слив, часник, шматочки гострого перцю та спеції.

Продовжуйте викладати продукти, злегка ущільнюючи їх, доки баночки не заповняться повністю.

У кожну банку додайте сіль, цукор та оцет.

Підготовлені баночки залийте гарячим масло під саму шийку.

Закрийте банки кришками і кожні півгодини трохи струшуйте їх, щоб спеції рівномірно розподілилися по банку.

Коли олія охолоне, поставте сливи в холодильник. За тиждень закуска буде готова.

Сливи вийдуть м’якими, але при цьому відмінно триматимуть форму.

Смак у закуски виходить насичений, пікантний, кисло-солодкий із приємним ароматом часнику та гострого перцю.

В’ялені сливи дуже смачно їсти і як самостійну страву, наприклад, зі шматочком свіжого хліба.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Квашені помідори із чорносливом: готуємо на зиму

Найголовніше, що ця делікатесна закуска у сезон слив виходить дуже дешевою. Заготуйте більше баночок, щоб насолоджуватися в’яленими сливами і взимку. Смачного ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Саме час готувати пікантну закуску. В’ялені сливи з перцем та часником на зиму
Домашня шинка. Перетворюємо кілограм свинини в справжній рожевий балик