Готую такі в’ялені сливи з перцем та часником в олії вже кілька сезонів, зберігаються і стоять всю зиму запросто, тому рекомендую – дуже смачно. Вибирайте для цього рецепту міцні та щільні сливи, у яких кісточка добре відокремлюється від м’якоті. Якщо гострого не любите, то перець можете не класти. Також добірку спецій можете зробити на свій смак.
Країна Рецептів у Telegram
Складові:
Для банки 0,5 літра :
- Слива сушена – 1,2 кг, свіжої треба 5 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яблучний оцет – 1 ст. л.
- Соняшникова олія – 200 г
- Сушений базилік – 0,5 ч. л.
- Орегано – 0,5 ч. л.
- Коріандр – 0,25 ч. л.
- Розмарин – 0,25 ч. л.
- Кориця – 1 дрібка
- Кардамон – 1 дрібка
Як готувати в’ялені сливи з перцем та часником:
Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки. Розкладіть половинки слив на грати зрізом нагору, злегка присипте їх сіллю, що прискорить процес в’ялення, і цукром, щоб компенсувати кислоту слив.
В’ялити сливи можна в духовці при температурі 70-80 градусів протягом доби. Якщо у вас є дегідрат або сушарка, то використовуйте для в’ялення слив їх.
ЩЕ СМАКОТА: ❤ Найсмачніший салат із печеного перцю з часником та петрушкою. Взимку кожна баночка нарозхват
Зрозуміти, що сливи готові можна на їхній зовнішній вигляд: вони повинні бути м’які, гнучкі і не повинні виділяти сік. Головне – не пересушіть сливи. З 5 кг свіжої сливи у мене вийшло 1,2 кг в’яленої. Цієї кількості слив мені вистачить якраз на 4 півлітрові баночки, які необхідно помити та простерилізувати.
Налийте олію в сотейник з товстим дном і поставте його на плиту. Олія повинна добре розігрітися.
Змішайте спеції, часник наріжте тонкими пластинками, а перець чилі наріжте тонкими кільцями.
У простерилізовані баночки викладіть шар слив, часник, шматочки гострого перцю та спеції.
Продовжуйте викладати продукти, злегка ущільнюючи їх, доки баночки не заповняться повністю.
У кожну банку додайте сіль, цукор та оцет.
Підготовлені баночки залийте гарячим масло під саму шийку.
Закрийте банки кришками і кожні півгодини трохи струшуйте їх, щоб спеції рівномірно розподілилися по банку.
Коли олія охолоне, поставте сливи в холодильник. За тиждень закуска буде готова.
Сливи вийдуть м’якими, але при цьому відмінно триматимуть форму.
Смак у закуски виходить насичений, пікантний, кисло-солодкий із приємним ароматом часнику та гострого перцю.
В’ялені сливи дуже смачно їсти і як самостійну страву, наприклад, зі шматочком свіжого хліба.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Квашені помідори із чорносливом: готуємо на зиму
Найголовніше, що ця делікатесна закуска у сезон слив виходить дуже дешевою. Заготуйте більше баночок, щоб насолоджуватися в’яленими сливами і взимку. Смачного ❤