Куряче філе по-французьки з картоплею і помідорами нереально смачна і проста в приготуванні страва. Рецепт дещо схожий з рецептом приготування всіма улюбленого м’яса по-французьки: інгредієнти викладаються шарами у форму і запікаються в духовці. Куряче м’ясо і картопля виходять дуже соковитими, все це вкриває розплавлений сир із кружечками томатів.

Складові:
- Куряче філе 400 гр
- Картопля 4 шт
- Твердий сир 150 гр
- Помідори 3 шт
- Цибуля 1 шт
- Майонез 3 ст.л.
- Рослинна олія 20 мл
- Сіль до смаку
- Спеції сухі до смаку
Як зробити куряче філе по-французьки з помідорами:
Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Пропорції інгредієнтів дані приблизні. Будь-який інгредієнт можна додати трохи більше або менше. Картоплю заздалегідь очистіть від шкірки та обполосніть від забруднень.

Очищену картоплю наріжте кружальцями відразу у відповідну форму для запікання. Трохи полийте її олією. Посипте сіллю та спеціями. Я додала трохи сушеного базиліка і паприку. Усе перемішайте прямо у формі. Потім картоплю рівномірно розподіліть по поверхні всієї форми.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Курка на городі: смачна та ситна страва на вечерю

Трохи посипте тертим сиром. Сир, доданий між шарами, під час запікання плавитиметься і з’єднуватиме шари між собою. Завдяки цьому, готова страва не буде розвалюватися, коли ви будете її розкладати по тарілках.

Куряче філе наріжте невеликими шматочками та відбийте кухонним молоточком.

Відбите куряче м’ясо розкладіть рівномірно наступним шаром і змастіть майонезом.

Цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді та дрібно наріжте. Потім викладіть нарізану цибулю по курячому філе. Знову посипте шар тертого сиру. Помідори помийте і наріжте кружальцями, вирізавши плодоніжку. Нарізані помідори розкладіть по всій поверхні страви.

Можна по помідорах додати ще сир. Але небагато, щоб він не закривав помідори повністю. Поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, приблизно на 45-60 хвилин. Орієнтуйтеся за своєю духовкою.

Готова страва зверху почне трохи підрум’янюватися. Із м’яса та овочів з’явиться трохи соку. Він буде на дні форми.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Котлети по-французьки із фаршу з помідорами і сиром у духовці

Вийміть страву з духовки, трохи остудіть і подавайте до столу. Приємного апетиту!








