Це дуже простий, смачний та оригінальний рецепт приготування запеченої картоплі у духовці. При цьому картопля-гармошка – ідеальне закусочне блюдо, а за рахунок грибної начинки картопля виходить дуже ситною. Такого ви точно ніколи не куштували.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Картопля 4 шт.
- Печериці 150 гр
- Суміш перців 1 ч. л.
- Оливкова олія 70 мл
- кріп 1 пучок
- Сіль за смаком
Як готується картопля-гармошка :
Насамперед ретельно вимити картоплю. Добре обсушити бульби, але зчищати шкірку з овочів не потрібно. На обробну дошку паралельно один одному покласти китайські палички або ложки (кулінарні лопатки тощо кухонне приладдя). Між ними розмістити картоплину. Зробити глибокі надрізи у бульбі, але прорізати до кінця не потрібно.
Ретельно промити гриби. Очистити печериці. Нарізати їх дрібними кубиками. Відправити у миску. Туди ж всипати сіль. Додати суміш перців. Свіжий кріп промити і ґрунтовно просушити рушником. Дрібно-дрібно посікти свіжу зелень ножем. Отриману заготовку відправити до грибів. Ґрунтовно перемішати продукти — грибна начинка для картоплі готова!
ЩЕ ПО ТЕМІ: ❤ Картопля фарширована м’ясом на обід або вечерю
Начинити розрізи у бульбах підготовленою сумішшю.
Деко застелити харчовою фольгою. Промазати її оливковою олією. Кожну заготівлю теж змастити оливковою олією. Закрити фольгою зверху. Краї добре закріпити. Відправити на 35 хвилин у духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів. Потім верхню частину фольги зняти і знову відправити картоплю в шафу хвилин на 7-10.
Картопля-гармошка з грибною начинкою – універсальна страва, яка порадує сім’ю та знайомих. Завдяки своїй простоті, картоплю можна легко готувати хоч щодня. Додайте до цього оригінальну подачу та страву з картоплі з грибною начинкою оцінять на святковому столі.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Молода картопля з овочами на вечерю в духовці. Просто, швидко, неймовірно смачно!
Перед подачею на стіл готову страву потрібно прикрасити зеленню і листям салату. Смачної вам картопельки!❤