Маковий пиріг з сиром дуже смачна і проста випічка до чаю. Вона буде доречна і святковий день. І спекти його можна також на свято Маковія.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 склянка пшеничного борошна
- 1/3 склянки цукрової пудри
- 2 жовтки
- 80 г маргарину
- 1 чайна ложка густих вершків
Макова маса:
- 500 г маку
- 5 яєць
- 1 склянка цукру
- 1/2 чайної ложки мигдального аромату
- 200 г подрібнених сухофруктів і горіхів
Сирна маса:
- 1 кг перетертого напівжирного сиру
- 1 склянка цукру
- 250 г вершкового масла або маргарину кімнатної температури
- 6 жовтків
- 6 білків
- 2 пак. ванільний цукор (по 16 г)
- 1 і 1/2 пачки крему або ванільного пудингу
Як приготувати маковий пиріг з сиром :
З поданих інгредієнтів замісити тісто і викласти (вимісити або розкачати) на змащене маслом деко розміром 34х24 см (тісто виходить липким).
Випікайте тісто в розігрітій до 180*C духовці на режимі «вгору-вниз». Випікати близько 6-7 хвилин. Я пекла на другій полиці духовки знизу.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бажаєте зробити маковий пиріг смачнішим? Додайте в начинку яблука
Мак бланшуємо і 2-3 рази подрібнюємо. Збити яйця з цукром до легкої кремоподібної маси. Розтерти міксером на максимальній швидкості приблизно 6-7 хвилин.
Додати мак, сухофрукти і аромат, перемішати. Вершкове масло розтерти з цукром і ванільним цукром і перетерти міксером на високій швидкості приблизно 4-5 хвилин. Потім зменшіть швидкість міксера до середньої і додайте жовтки двома порціями, після кожного додавання збивайте деякий час, поки інгредієнти не з’єднаються між собою.
Збийте яєчні білки до міцної стійкості. До масляної маси додати сир, ванільний пудинг і недовго перемішати міксером на низькій швидкості. Додайте яєчні білки і обережно перемішайте ложкою.
На деко викласти макову масу, а потім сирну. Вирівняти і поставити в розігріту духовку. Випікати при 180*C на режимі «Вгору і вниз» близько 60 хвилин. Я пекла на нижньому рівні духовки.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Пиріг із штрудельного тіста з маком, сиром, горіхами та порічками
Подавати охолодженим, нарізавши прямокутниками. Вдалого випікання та смачного Вам!