Ці пухкенькі апельсинові кренделі ви зможете приготувати без духовки. Всі інгредієнти для приготування дуже прості, а виходить настільки смачний і ароматний десерт, що не описати словами. Обов’язково спробуйте приготувати, порадуйте себе і своїх близьких.
Країна Рецептів у Telegram
Складові:
- борошно — 400 г;
- яйце — 1 шт.;
- цукор — 2 ст. л.;
- олія — 2 ст. л.;
- вершкове масло — 2 ст. л;
- сіль — дрібка;
- молоко —150 мл;
- сухі дріжджі — 8 г;
- розпушувач — 5 г;
- апельсиновий сік — 80 мл.
Як приготувати апельсинові кренделі:
У тепле молоко висипаємо цукор, сіль та сухі дріжджі, перемішуємо компоненти до розчинення крупинок. Розбиваємо в дріжджову суміш яйце, перемішуємо.
У суміш виливаємо апельсинові сік та олію, змішуємо інгредієнти. Висипаємо частину борошна та розпушувач у суміш, замішуємо тісто. Висипаємо залишки борошна в тісто, продовжуємо замішувати руками еластичне м’яке тісто. Кладемо в тісто вершкове масло, вимішуємо його в тісті.
Накриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо на 30-40 хвилин. Потім знову вимішуємо тісто та ділимо на 12 частин.
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Смажені українські пампухи з маком – пісний рецепт без яєць
Розгортаємо кожну частину тіста в тонкий джгут. Усі джгути складаємо у крендельки, кладемо на пергамент. Залишаємо крендельки на пергаменті приблизно на 20 хвилин.
На пательню кладем кренделі разом з папером.
Через декілька секунд його можна легко та швидко витягнути з під крендельків. Обсмажуємо кренделі з обох боків до рум’яної скоринки.
Після приготування крендельки можна посипати цукровою пудрою.
Виходять м’які та ніжні крендельки без випікання у духовці.
Вони дуже гарні та ароматні, апельсиновий сік зробив свою справу. Ось такі вони пишненькі та гарні.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Австрійські булочки “Бухтельн” (Buchteln) з начинкою з джему
Спробуйте приготувати, це дуже смачно! Всім бажаю гарного, тихого та мирного дня! 💙💛❤