Млинці з куркою та грибами запечені під апетитним соусом бешамель і сиром

Ніжні млинці з куркою та грибами запікаються під сиром і соусом, який рум'яниться апетитною скоринкою на готовій страві. Ці налисники дивовижні. Вони стануть чудовою закускою на святковому столі, а також сміливо можуть замінити обід або вечерю. Начинка неймовірно смачна, це класичне поєднання грибів і курочки. Хотіли б спробувати? Немає нічого простішого, запам'ятовуйте нескладний рецепт.

Смачні, соковиті та ситні млинці з куркою і грибами під соусом бешамель у духовці стануть шикарною вечерею в колі сім’ї та навіть підійдуть на святковий стіл як гаряча страва. Готується частування просто, а результат виходить дуже чудовим! Особливо смакують вони ще теплими, коли тільки що з духовки. Обов’язково спробуйте, це самий смачний варіант налисників з такою начинкою.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Млинці:

  • Яйце куряче 2 шт
  • Сіль ½ ч.л
  • Цукор-пісок ½ ст.л
  • Молоко 2.5% 400 мл
  • Борошно пшеничне 150 гр
  • Олія рослинна 1 ст.л

Начинка

  • Куряча гомілка 700 гр
  • Печериці свіжі 400 гр
  • Цибуля ріпчаста 1 шт (велика)
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник сушений ½ ч.л

Соус білий

  • Молоко 2.5% 500 мл
  • Масло вершкове 82.5% 50 гр
  • Борошно пшеничне 50 гр
  • Сир напівтвердих сортів 30 гр
  • Сіль за смаком
  • Мускатний горіх на кінчику ножа
  • Часник сушений ½ ч.л

Як приготувати млинці з куркою та грибами:

Млинці, соус і начинку можна приготувати заздалегідь, а в потрібний момент нафарширувати млинці та запекти в духовці. У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збовтуємо вінчиком. Вливаємо половину молока і просіюємо борошно. Перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції без грудочок.

Додаємо молоко, що залишилося, і 1 столову ложку рослинної олії. Перемішуємо.

Випікаємо тонкі млинці на добре розігрітій пательні з двох боків до золотистого кольору.

ЩЕ МЛИНЦІ: ❤ Налисники з сиром запечені у вершках

Курячі гомілки відварюємо до готовності в підсоленій воді. Відокремлюємо м’ясо від кісток і дрібно його нарізаємо.

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, печериці ріжемо не дуже великими шматочками. Обсмажуємо цибулю на сковорідці з рослинною олією до прозорості. Додаємо гриби і смажимо на великому вогні, постійно помішуючи, 5-7 хвилин. Наприкінці гриби солимо та перчимо за смаком, для аромату додаємо сушений часник.

Для соусу в сотейнику розтоплюємо вершкове масло і всипаємо борошно. Обсмажуємо борошно на середньому вогні за постійного помішування до появи рясних бульбашок.

Вливаємо в сотейник холодне молоко і за постійного активного помішування варимо соус до загустіння. Щойно почнуть з’являтися бульбашки кипіння, знімаємо соус із вогню. Солимо за смаком, додаємо мускатний горіх, сушений часник і перемішуємо.


Куряче м’ясо та гриби з’єднуємо в окремій мисці та додаємо третину соусу. Перемішуємо. Соус, що залишився, накриваємо харчовою плівкою в контакт, щоб він не завітрився.

На млинець кладемо 2-3 столові ложки начинки і загортаємо будь-яким зручним способом.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і щільно викладаємо фаршировані млинці.

Зверху млинці поливаємо вершковим соусом, що залишився, і зверху посипаємо натертим сиром.

Запікаємо млинці з куркою та грибами в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 25-30 хвилин.

ЩЕ МЛИНЦІ: ❤ Запечені млинці із смачною начинкою – ситна вечеря для всієї родини

Подаємо млинці в гарячому вигляді. Але й остиглі вони теж дуже смачні.

Всім смачного 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Млинці з куркою та грибами запечені під апетитним соусом бешамель і сиром
Огірки по-польськи з морквою та цибулею без стерилізації на зиму