Смачні, соковиті та ситні млинці з куркою і грибами під соусом бешамель у духовці стануть шикарною вечерею в колі сім’ї та навіть підійдуть на святковий стіл як гаряча страва. Готується частування просто, а результат виходить дуже чудовим! Особливо смакують вони ще теплими, коли тільки що з духовки. Обов’язково спробуйте, це самий смачний варіант налисників з такою начинкою.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Млинці:
- Яйце куряче 2 шт
- Сіль ½ ч.л
- Цукор-пісок ½ ст.л
- Молоко 2.5% 400 мл
- Борошно пшеничне 150 гр
- Олія рослинна 1 ст.л
Начинка
- Куряча гомілка 700 гр
- Печериці свіжі 400 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт (велика)
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник сушений ½ ч.л
Соус білий
- Молоко 2.5% 500 мл
- Масло вершкове 82.5% 50 гр
- Борошно пшеничне 50 гр
- Сир напівтвердих сортів 30 гр
- Сіль за смаком
- Мускатний горіх на кінчику ножа
- Часник сушений ½ ч.л
Як приготувати млинці з куркою та грибами:
Млинці, соус і начинку можна приготувати заздалегідь, а в потрібний момент нафарширувати млинці та запекти в духовці. У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збовтуємо вінчиком. Вливаємо половину молока і просіюємо борошно. Перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції без грудочок.
Додаємо молоко, що залишилося, і 1 столову ложку рослинної олії. Перемішуємо.
Випікаємо тонкі млинці на добре розігрітій пательні з двох боків до золотистого кольору.
ЩЕ МЛИНЦІ: ❤ Налисники з сиром запечені у вершках
Курячі гомілки відварюємо до готовності в підсоленій воді. Відокремлюємо м’ясо від кісток і дрібно його нарізаємо.
Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, печериці ріжемо не дуже великими шматочками. Обсмажуємо цибулю на сковорідці з рослинною олією до прозорості. Додаємо гриби і смажимо на великому вогні, постійно помішуючи, 5-7 хвилин. Наприкінці гриби солимо та перчимо за смаком, для аромату додаємо сушений часник.
Для соусу в сотейнику розтоплюємо вершкове масло і всипаємо борошно. Обсмажуємо борошно на середньому вогні за постійного помішування до появи рясних бульбашок.
Вливаємо в сотейник холодне молоко і за постійного активного помішування варимо соус до загустіння. Щойно почнуть з’являтися бульбашки кипіння, знімаємо соус із вогню. Солимо за смаком, додаємо мускатний горіх, сушений часник і перемішуємо.
Куряче м’ясо та гриби з’єднуємо в окремій мисці та додаємо третину соусу. Перемішуємо. Соус, що залишився, накриваємо харчовою плівкою в контакт, щоб він не завітрився.
На млинець кладемо 2-3 столові ложки начинки і загортаємо будь-яким зручним способом.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і щільно викладаємо фаршировані млинці.
Зверху млинці поливаємо вершковим соусом, що залишився, і зверху посипаємо натертим сиром.
Запікаємо млинці з куркою та грибами в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 25-30 хвилин.
ЩЕ МЛИНЦІ: ❤ Запечені млинці із смачною начинкою – ситна вечеря для всієї родини
Подаємо млинці в гарячому вигляді. Але й остиглі вони теж дуже смачні.
Всім смачного 💙💛