Карамельний медовий пляцок “Берегівські чари” з чорносливом, волоськими горіхами та смородиновим варенням

Ідеальний медівник! Найкраще поєднання крему, коржів і начинки! Медовий пляцок “Берегівські чари” - досить вимогливий у приготуванні торт, але результат вартий зусиль. Ніжні медові коржі, просочені заварним кремом, створюють ніжний і в міру солодкий смак. Прошарки з горіхів, смородинового варення і чорносливу розставляють акценти та доповнюють десерт.

Апетитний і ніжний медівник – десерт, який завоював популярність не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Медовий пляцок “Берегівські чари” з чорносливом і горіхами – ласощі, які порадують своїм смаком велику компанію. Торт виходить дуже ніжним, таким, що тане, з яскравим медовим смаком і багатими акцентами. Спробуйте приготувати, точно залишитеся задоволені. Цей авторський рецепт пляцка Erika Oszuszk, впевнена, що сподобається і вам.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • На деко 25×30 см

Для тіста:

  • Борошно – 400 г
  • Мед – 150 г
  • Цукор – 80 г,
  • Дрібка солі
  • Вершкове масло – 80 г
  • Яйця – 2
  • Сода – 8 г ( 1 ч.л. з гіркою)

Додатково:

  • Варення( у мене чорна смородина) – 200 г
  • Горіхи – 130 г
  • Чорнослив – 130 г
  • Яєчні білки – 4 ,
  • Дрібка солі
  • Цукор – 150 г
  • Крохмаль – 1 ст.л.

Для крему:

  • Яєчні жовтки – 4
  • Молоко – 400 мл
  • Цукор – 100 г
  • 10 г ванільного цукру
  • Кукурудзяний крохмаль – 40 г
  • Вершкове масло – 200 г

Як готувати медовий пляцок “Берегівські чари”:

До меду додаємо цукор і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і додаємо соду. Варимо 3-4 хв( до темного кольору). Знімаємо з вогню і додаємо сіль і вершкове масло. Перемішуємо до однорідності. Даємо охолонути до кімнатної температури.


Добавляємо яйця і знову перемішуємо. Сюди додаємо просіяне борошно. Вимішуємо м’яке тісто( воно має бути липким). Даємо тісту відпочити поки приготуємо крем.

ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Шоколадний пляцок з вершковим кремом, крекером та смородиновим джемом


Приготування крему. До жовтків додаємо цукор, крохмаль і з невеликою кількістю молока перемішуємо до однорідності. Добавляємо решту молока і варимо до загустіння. Додаємо ванільний цукор. Можна додати харчовий барвник для яскравості кольору( я додала барвник оранжевого кольору. Але це не обов’язково. Ставимо крем охолоджуватись.


Збиваємо вершкове масло і крем, потім з’єднаємо і збиваємо до кремового стану. Горіхи і чорнослив подрібнюємо. Білки із сіллю, цукром збиваємо до твердих піків. Додаємо крохмаль і перемішуємо міксером.


Підготуємо тісто до випікання. Ділимо його на 2 частини. Розкачуємо одну половину тіста до форми деко. Намащуємо половиною варення. Викладаємо половину збитих білків. Викладаємо половину чорносливу. Трішки вдавлюємо у білки . Присипаємо половиною подрібнених горіхів. Випікаємо при 180 °С, приблизно 25 хв. Так само випікаємо другу половину тіста.


Збираємо медівник. Корж із білковою частиною до верху. Крем. Другий корж із білковою частиною на крем.

ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Дуже смачний пляцок “Маркіза” на горіховому безе з шоколадним та заварним кремом із пудингу

Вверх намащуємо кремом. Можна прикрасити помадкою або за бажанням любою глазур’ю. Вдалого вам пляцка та Смачного ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Карамельний медовий пляцок “Берегівські чари” з чорносливом, волоськими горіхами та смородиновим варенням
Неаполітанський вертикальний торт 🎂. Секрети збірки вертикальних тортів