Апетитний і ніжний медівник – десерт, який завоював популярність не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Медовий пляцок “Берегівські чари” з чорносливом і горіхами – ласощі, які порадують своїм смаком велику компанію. Торт виходить дуже ніжним, таким, що тане, з яскравим медовим смаком і багатими акцентами. Спробуйте приготувати, точно залишитеся задоволені. Цей авторський рецепт пляцка Erika Oszuszk, впевнена, що сподобається і вам.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- На деко 25×30 см
Для тіста:
- Борошно – 400 г
- Мед – 150 г
- Цукор – 80 г,
- Дрібка солі
- Вершкове масло – 80 г
- Яйця – 2
- Сода – 8 г ( 1 ч.л. з гіркою)
Додатково:
- Варення( у мене чорна смородина) – 200 г
- Горіхи – 130 г
- Чорнослив – 130 г
- Яєчні білки – 4 ,
- Дрібка солі
- Цукор – 150 г
- Крохмаль – 1 ст.л.
Для крему:
- Яєчні жовтки – 4
- Молоко – 400 мл
- Цукор – 100 г
- 10 г ванільного цукру
- Кукурудзяний крохмаль – 40 г
- Вершкове масло – 200 г
Як готувати медовий пляцок “Берегівські чари”:
До меду додаємо цукор і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і додаємо соду. Варимо 3-4 хв( до темного кольору). Знімаємо з вогню і додаємо сіль і вершкове масло. Перемішуємо до однорідності. Даємо охолонути до кімнатної температури.
Добавляємо яйця і знову перемішуємо. Сюди додаємо просіяне борошно. Вимішуємо м’яке тісто( воно має бути липким). Даємо тісту відпочити поки приготуємо крем.
ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Шоколадний пляцок з вершковим кремом, крекером та смородиновим джемом
Приготування крему. До жовтків додаємо цукор, крохмаль і з невеликою кількістю молока перемішуємо до однорідності. Добавляємо решту молока і варимо до загустіння. Додаємо ванільний цукор. Можна додати харчовий барвник для яскравості кольору( я додала барвник оранжевого кольору. Але це не обов’язково. Ставимо крем охолоджуватись.
Збиваємо вершкове масло і крем, потім з’єднаємо і збиваємо до кремового стану. Горіхи і чорнослив подрібнюємо. Білки із сіллю, цукром збиваємо до твердих піків. Додаємо крохмаль і перемішуємо міксером.
Підготуємо тісто до випікання. Ділимо його на 2 частини. Розкачуємо одну половину тіста до форми деко. Намащуємо половиною варення. Викладаємо половину збитих білків. Викладаємо половину чорносливу. Трішки вдавлюємо у білки . Присипаємо половиною подрібнених горіхів. Випікаємо при 180 °С, приблизно 25 хв. Так само випікаємо другу половину тіста.
Збираємо медівник. Корж із білковою частиною до верху. Крем. Другий корж із білковою частиною на крем.
ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Дуже смачний пляцок “Маркіза” на горіховому безе з шоколадним та заварним кремом із пудингу
Вверх намащуємо кремом. Можна прикрасити помадкою або за бажанням любою глазур’ю. Вдалого вам пляцка та Смачного ❤