Турецький кебаб із курки: рецепт підходить для мангалу та пательні

Такий соковитий турецький кебаб із курки настільки смачний та простий, що готувати його можна доволі часто. Методика підходить і для кухні, і для мангалу на пікніку. Інгредієнти знадобляться самі прості, повторити рецепт зможе і новачок в кулінарії. Добавте ще в список покупок лаваш, свіжі овочі та зелень і мерщій готувати!

Кебаб – популярна в Туреччині страва. Турецький кебаб має безліч різновидів: кюфта, адана, урфа, джієр та інші. Традиційно страву готують із баранини ,яловичини з додаванням курдючного жиру, а подають із томатним соусом чи густим йогуртом, а також зі свіжими овочами, хлібом чи лавашем. Таке м’ясо не часто є в магазині, то ми готуємо турецький кебаб із курки ,бо свинину турки не їдять. Саме слово кебаб походить від перського слова kabâb і в дослівному перекладі означає м’ясо. У країнах Близького Сходу та Азії цим словом називають страви зі смаженого м’яса.

Запрошуємо в  Країну Рецептів🍝  у Telegram

Головний гарнір до будь-якого м’яса в турецькій кухні — це овочі: смажені на грилі помідори та перці, а також тонко нашаткована сира цибуля, яку зазвичай перемішують із дрібно різаною зеленню та кисленькою приправою сумах бордового кольору. Також у тарілку до кебабу можуть покласти порцію вареного булгуру чи рису. Ще однією важливою складовою будь-якого кебабу є хліб. Турки люблять їсти смажене м’ясо з будь-яким хлібом – підійде лаваш, піта, пухкий коржик або просто половинка батона, яку розрізають уздовж і кладуть між цими половинками шматочки м’яса та овочів.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 750 г
  • Цибуля ріпчаста – 120 г
  • Перець болгарський – 90 г
  • Петрушка – 1 пучок
  • Часник – 10 г
  • Паприка – 1 ст. ложка
  • Перець червоний чилі – 1 ст. ложка
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки

Як готувати турецький кебаб із курки:

Курячий фарш змішуємо з дрібно нарізаною цибулею, болгарським перцем, петрушкою, часником.

Додаємо також спеції – сіль, перець, гострий перець та паприку.

Все ретельно перемішуємо. Змочуємо руки водою та формуємо кебаб навколо дерев’яних паличок-шампурів.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Запечена куряча печінка в беконі: смачно та недорого

Вийде кілька невеликих кебабів, приблизно по 5 см завдовжки. Кладемо їх на змащений маслом пергаментний папір і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Тепер дістаємо та просто обсмажуємо на сковороді на середньому вогні з усіх боків до рум’яної скоринки.

Смажимо зі всіх боків.

Для подачі зробіть салат з синьої цибулі, помідор та петрушки. Заправте маслом та  спеціями.

Ще гарячі кебабчата зложіть на шар порізаної цибулі та подавайте на стіл. На природі їх можна готувати на решітці або на шампурах для кебабів.

Вже на столі соковитий шашлик-кебаб можна загорнути у лаваш зі свіжим салатом.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Запечені м’ясні котлети під шубкою із яєць, сиру та помідор з рум’яною скоринкою

Смачного вам та Перемоги! ❤💙💛

Оцініть статтю
( Поки що оцінок нема )
Світ рецептів
Турецький кебаб із курки: рецепт підходить для мангалу та пательні
Меренговий рулет із арахісового борошна