Домашня куряча ковбаса з часником – смачно та недорого

Домашня куряча ковбаса - улюблена страва моїх дітей, тому час від часу роблю цю смакоту. Така часнична ковбаса буде окрасою будь-якого столу. Охолоджену можна нарізати кільцями та подати як закуску, а можна підсмажити на сковороді та подати до будь-якого гарніру. Аромат та смак у ковбаси - ні з чим не порівняти. І готувати її легко. Спробуйте ❤

Якось так вийшло, що у нас у свідомості закріпився стереотип, що домашня куряча ковбаса вдома готується лише тоді, коли надміру є м’ясо. Але насправді для ковбаси потрібно не так багато продуктів. У мене, наприклад, сьогодні  всього кілограм курячого філе. Ковбаси виходить чимало, але з’їдається вона швидко.

Запрошуємо в  Країну Рецептів🍝  у Telegram

Ще таку ковбаску можна готувати не тільки зі стегон але ще й з філе і з додаванням сала, так як куряча грудка сама по собі суха і потребує невеликої кількості жиру. Вже дієтичною вона не буде, але мій чоловік любить таку більше. Тому я йому роблю окремо. з додаванням жирної свининки або з беконом. Багато хто готує ковбасні вироби з нітратною сіллю. Я рідко використовую цю добавку, не знаю, може просто не завжди хочу, щоб ковбаса була така ж, як магазинна.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 1 кг.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Сушений часник – 1 ч.л.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець – 1 ч.л.
  • Натуральна оболонка

Як готується домашня куряча ковбаса :

Насамперед, ковбаса, це м’ясний фарш в оболонці, а різні добавки, це вже доповнення за смаком. У мене були курячі стегна без кісток і шкіри. Нарізала на шматочки, не дуже дрібні.

Виклала в миску, додала столову гірчицю, сіль, перець, сушений часник і свіжий часник нарізаний на маленькі шматочки. Добре перемішала.

ЩЕ КОВБАСКА: ❤ Ліверна ковбаса з м’ясом домашнього приготування. Такої смачної ви ще не куштували

Натуральну оболонку промила та насадила на спеціальну насадку, яка додається до м’ясорубки. Набила шматочками курячого м’яса.

Ковбасу поклала на тарілку та затягла харчовою плівкою. Забрала в холодильник на ніч.

Переклала ковбасу на лист і зробила кілька проколів голкою. Це потрібно, щоб ковбаса не луснула у процесі запікання. Накрила фольгою та поставила в холодну духовку. Встановила нагрівання 150 градусів та запікала 1 годину.

Остудила ковбасу в духовці, потім обернула плівкою і прибрала в холодильник мінімум на 4 години. Потім нарізала на скибочки.

ЩЕ КОВБАСКА: ❤ Домашня українська ковбаса із свинини на пиві: натуральна і дуже смачна

Можна їсти у гарячому вигляді, наприклад з картоплею. Дуже смачно та недорого. І вам також бажаю смачної ковбаски та гарного настрою ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Домашня куряча ковбаса з часником – смачно та недорого
Українські крученики з різними начинками – найкращих 6 рецептів