М’ясна збірна солянка на наваристому яловичому бульйоні з копченостями

Справжня м'ясна збірна солянка називається збірною тому, що при її приготуванні ви можете використовувати різні м'ясні продукти на власний розсуд. Основа солянки - м'ясний бульйон та тушковані солоні огірочки з смаженою цибулею з томатом. Яскравий, пікантний смак м'ясної солянки незабутній, і приготувати її дуже просто.

М’ясна збірна солянка – це смачна, ситна, ароматна страва. Може саме тому солянка закохує в себе з першої ложки. Сьогодні ми приготуємо м’ясну солянку з різними копченостями на яловичому наваристому бульйоні. Цей  рецепт в мене залишається практично незмінним уже довгі роки. В жодному разі я не наполягаю на автентичності цієї страви, скажу лише, що саме ця солянка подобається широкому колу друзів і знайомих і сподіваюсь, вона припаде до душі і вам.

Інгредієнти

  • Вода 3 л.
  • Яловича грудинка на кістці 1.5 кг.
  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Помідори свіжі 5 шт.
  • Томатна паста 1 ст.л.
  • Копченості 3 види по 150 г. на ваш смак( в мене балик, шинка та мисливські ковбаски)
  • Огірки бочкові кислі 3 шт.
  • Гриби солоні 4 ст.л.
  • Оливки, каперси, лимон за смаком
  • Цибуля, морква, лавровий лист і перець горошком для бульйону

Об’єм: 10 порцій

Час приготування: 2 г. 30 хв.

Як готується м’ясна збірна солянка:

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Грудинку залити 3 л. холодної води, довести до кипіння на середньому вогні і в кілька етапів ретельно зняти всю піну. Знизити вогонь до маленького..

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Суп з курки, який їдять усі та просять добавки

Бульйон має ледь кипіти. Готувати 1.5 години. Додати чорного перцю (5-6 горошин), пару лаврових листків, 1 морквину, 1 цибулину і готувати ще півгодини.

Коли буде готово, грудинку дістати, а бульйон профільтрувати.

Каструлю вимити і повернути до неї чистий, відфільтрований бульйон.

Цибулю нарізати півкільцями.

Готувати в 2 ст.л олії на невеликому вогні до напівпрозорості, не допускаючи підсмажування.

З помідорів зняти шкірку і дрібно нарізати. Додати до цибулі. (Якщо помідори свіжі, то їх слід надрізати хрестоподібно і на хвилину залити окропом. Потім перекласти до холодної води і зняти шкіру). В нашому випадку помідори у власному соку, і шкірка з них знімається руками дуже легко.

Помідори з цибулею готувати на середньому вогні, помішуючи, поки не випарується зайва рідина. На цьому етапі додати томатну пасту – вона добре впливає на колір готової солянки. Перемішати. Спробувати. Якщо помідори дали зайву кислоту, додати чайну ложку, або кілька ложок цукру.Остиглу грудинку відокремити від кістки і нарізати соломкою. Повернути до бульйону і довести до кипіння.

Щойно закипить, додати цибулю з томатами і знову довести до кипіння.

Порізати соломкою гриби.

Порізати соломкою огірки.

Порізати маслини / оливки.

Порізати соломкою всі копченості, які бажаєте додати.

Додати до бульйону огірки і після кожного закипання додавати по черзі копченості. Наприкінці додати гриби.

На фінальному етапі солянку вирівняти за смаком на сіль і цукор.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Угорський суп з сирними галушками без м’яса на бульйоні

Прикрасити зеленню за смаком ,добавити сметану, по бажанню та смакувати!

Гарного вам відпочинку та смачною солянки від Світ Рецептів ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
М’ясна збірна солянка на наваристому яловичому бульйоні з копченостями
Шоколадний торт з мусовим кремом та фундуком