Домашнє печиво – найкраще частування до чаю, кави. Готувати його найкраще з пісочного тіста, а для начинки можна використовувати джем, згущене молоко, мак, горіхи. Це смачне сметанне печиво з джемом готується без яєць. Дуже просте і смачне. Виходить багато, але зникає швидко. Смак кожного разу відрізняється і дуже залежить від джему. Готуйте обов’язково !
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Тісто:
- Сметана (у мене 15%) – 150 г.
- Масло слив. розм’якшене – 100 г.
- Соль – дрібка
- Цукор – 30 г.
- Ванільний цукор – 1 пакетик (за бажанням)
- Розпушувач – 5 г.
- Мука – 250 г.
Начинка:
- Джем/повидло – 150 г.
- Манка – 1 ст. л.
Як приготувати сметанне печиво з джемом:
Масло заздалегідь дістаємо з холодильника і тримаємо при кімнатній температурі, щоб воно розм’якшилося. У борошно додаємо всі сухі інгредієнти (сіль, цукор, розпушувач, ванільний цукор) і все добре перемішуємо.
Додаємо до борошна сметану та розм’якшене масло. Замішуємо щільне тісто. Прибираємо його в холодильник на півгодинки.
Можна і не прибирати, але коли воно охолоне, працювати з ним буде простіше.
ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Печиво “Лимончики” ароматне та дуже красиве!
У джем я додаю ложку манки, щоб його ще загустити, так воно не буде текти з печива під час випікання.
Можна загустити і кукурудзяним крохмалем. Для зручності я перекладаю джем у кондитерський кульок, але це необов’язково. Начинку цілком можна розподілити ложкою.
Тісто трохи припорошуємо борошном і розкачуємо його в один пласт товщиною 2-3 мм. Я намагаюся надати пласту прямокутної форми. Наносимо на пласт начинку, розподіляємо її по всьому тісту тонким шаром.
Скачуємо тугий рулетик. Защипуємо краї.
Ріжемо рулет на печиво.
Робіть їх ширшими, інакше під час випікання вони можуть впасти на бік.
Ставимо печиво випікатися в заздалегідь розігріту духовку. Випікати при t 180°C в середньому 15 хвилин. Точний час випічки залежить від особливостей вашої духовки.
Готове печиво я присипаю цукровою пудрою.
Тісто можна не витримувати в холодильнику, воно одразу готове до роботи. Але з охолодженим працювати буде трохи легше. Солодкість тіста можна регулювати на свій смак. Якщо замість цукру додати цукрову пудру, тісто буде більш еластичним.
Джем, повидло, варення можуть бути будь-якими. Навіть густий джем я все одно загущую ложкою манки. Печиво відкрите з боків і якщо не загустити подібну начинку, вона може розтікатися.
ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Mint cookies – смачне м’ятне печиво з тріщинками
Таке печиво можна робити з сухими начинками, наприклад. З корицею, з меленими горіхами, з кокосовою стружкою. Всім смачного печива та гарно дня 💙💛