Печиво “Лимончики” ароматне та дуже красиве!

Для мене печиво лимончики - це смак, знайомий із дитинства, десерт, який любила більше ніж "персики". Дуже смачне печиво з приємним лимонним смаком і ароматом. Воно пряне всередині і хрустке, з розсипчастою скоринкою, зовні. Печиво дуже легко готується, пробуйте! 

Печиво лимончики можна пекти як кожен день, так і на свята. Вона підкорила не одне покоління своїм яскравим кольором та ніжною начинкою. Готувати таке печиво з лимоном дуже просто, всі інгредієнти знайдуться в будь-якому магазині, а виглядає воно цікавіше, ніж звичні серця та зірочки. До того ж це унікальна нагода з’їсти лимон і навіть не скривитися.

Інгредієнти:⠀

Тісто:

  • 500 г борошна
  • 50 г жиру(маргарин, смалець,)
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 чайна ложка харчової соди або розпушувача
  • 1 уп. ванільного цукру
  • 150 мл молока
  • Щіпка солі
  • 2 яєчних жовтки
  • Цедра 1 Лимона

    Начинка:

  • 2 яєчних білка
  • 200 г меленого мигдалю
  • 2 уп. ванільного цукру
  • 130 г цукру
  • Цедра двох лимонів
  • 1-2 ст. л. рому або подібного алкоголю (за бажанням)

    Декор:

  • Жовтий і зелений харчовий барвник
  • 300 мл молока
  • 200 г дрібного цукру
  • 1 столова ложка рому

Приготування:

Спочатку змішайте яйця, жир, цукор, молоко і цедру лимона, потім частина борошна, змішану з розпушувачем і порубаним маслом, нарешті замісити борошно, що залишилося вручну. Тісто поставити в холодильник на 2 години.


Начинка:
Збийте білки з цукром до жорсткості, додайте мелений мигдаль, цедру і ром. Змішайте всі компоненти, густу масу слід отримати в консистенції. Якщо вона вийшла рідкою, додайте ложку мелених панірувальних сухарів, якщо вона занадто густа – додайте ложку молока.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Нереально смачні угорські ватрушки: булочки з повітряною начинкою

Вийміть тісто і розділіть його на кілька частин, щоб з ним було зручніше працювати. Розкачати шар тіста і вирізати кружечки, вирізати діаметром 7 см.

На кожен покладіть чайну ложку начинки. Тепер закрийте одну сторону, а потім іншу. І прищипнути на кінцях. Вийде форма лимона.

Викласти на деко, вистелене пергаментним папером. Випікати печиво лимончики при температурі 160°С протягом 20 хвилин. Охолодити


Розділіть інгредієнти для декору – для жовтої частини взяти левову частку. Якщо хочете, можете їх робити повністю в жовтому кольорі. Змішати молоко, ром і барвник.

Вмочити кожен лимон в отриманій суміші і обкатати в дрібному цукрі. Кінчики лимонів можуть бути злегка тоновані зеленими.

Між іншим, начинку можна зробити і іншу. Наприклад з джему.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Просте і смачне листкове печиво на кефірі

Усього найкращого!

Смачного!

Оцініть статтю
( 10 оцінок, середнє 4.5 з 5 )
Світ рецептів
Печиво “Лимончики” ароматне та дуже красиве!
Картопля фарширована м’ясом на обід або вечерю