Інгредієнти:
- молоко – 220 мл;
- дріжджі свіжі – 20 г;
- цукор – 80 г;
- дрібка солі;
- яйце – 1 шт.;
- олія – 30 г;
- борошно – 480 г.
Для приготування начинки
- сир – 600 г;
- сметана – 80 г;
- манна крупа – 30 г;
- лимонний сік та цедра за смаком;
- білки – 2 шт. + цукор – 100 г.
Для змащування:
- 1 жовток + 1 ст.л. молока для змащення ватрушок
Як приготувати угорські ватрушки :
Для начинки змішуємо всі продукти і залишаємо настоятися, щоб набухла манна крупа. Цедру додавайте з цілого лимона та пару ложок лимонного соку. У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі вливаємо олію, перемішуємо. Додаємо сіль, яйце, перемішуємо.
Борошно просіваємо та всипаємо частинами в масу. Вимішуємо м’яке та еластичне тісто. Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 годину. Займемся начинкою: Лимонну цедру натерти на великій тертці. Змішати сир, цукор, жовтки, манку, сіль, цедру лимона, лимонний сік та сметану .Окремо збити два білки і додати сирну масу.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Булочки – решітки з яблучною начинкою: результат ароматний і неймовірно смачний
Стіл добре підпиляти борошном, викласти тісто і розкачати тонше. Розрізати на квадрати (у мене вийшло 16, але можна і більше). Тепер беремо квадрат (стіл підпиляти борошном не забуваємо!). Злегка його розкочуємо, кладемо на нього трохи менше столової ложки начинки і з’єднуємо кути. З’єднуємо міцно!
Підготовлені ватрушки викласти на деко змащене маслом.
І залишити на 10-15 хвилин для вистоювання. Після змастити збитим жовтком із молоком і поставити в розігріту духовку.
Випікаємо при 200 градусах 15-20 хвилин (дивіться по своїй духовці).
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Манник на кефірі, з корицею, бананами та родзинками без грама борошна.
Дуже м’які ватрушки з легким ароматом лимонної цедри ще посипають цукровою пудрою.
Можна пити чай! Смачного!