У магазинах великий асортимент вершкового масла у продажу. Тільки от знайти серед безліч товарів дійсно домашнє вершкове масло і дійсно натуральне не дуже просто. Та й ціна такого продукту буде не маленькою. До того ж багато продуктів, які позиціонують себе як натуральні, такими не є. Вихід є – готувати вершкове масло самій. На бутерброди або в кашу, для приготування різних страв – скрізь, де використовується масло, домашнє стане вашим фаворитом.
Інгредієнти:
- вершки 33% – 500 мл
Як приготувати вершкове масло:
Все, що нам знадобиться – це натуральні жирні вершки (від 33%). Поміщаємо вершки в миску і починаємо їх збивати міксером. Спочатку збиваємо на швидких оборотах. Через пару хвилин вершки почнуть густіти.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Омлетні рулетики з сирною начинкою
Ще за хвилину почне відокремлюватися жир від маслянки (пахти). У цей момент обороти міксера зменшимо, оскільки маслянка почне розбризкуватися. Продовжуємо збивати.
Жир дедалі більше відокремлюється від рідини. Нарешті, відбувся повний поділ вершків на масло та пахту.
Масло ми зберемо. У нас вийшло грам 200 з невеликою (кількість залежить від жирності вершків) масла та близько 200 мл пахти.
Домашнє вершкове масло кілька разів промиваємо в холодній (прямо-таки крижаній) воді, одночасно формуючи грудочку. Воно вже готове. Надаємо йому форму.
І кладемо на зберігання у морозилку.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Сирне «Рафаелло» із червоною рибою
Масло домашнього виготовлення готове. Використовуємо його усюди, де вам треба.
Смачного!