У рецепті немає нічого складного, “Двокольоровий” кекс готується дуже просто і швидко. Але вся його принадність полягає в тому, що ви можете варіювати як малюнок кексу, так і його смак. Як це зробити? Я розповім докладно.
Складові:
- Борошно – 200 гр
- Яйця – 4 шт
- Масло вершкове 200 гр або олія 200 мл
- Цукор – 150 гр
- Розпушувач – 2 ч. л
- Какао – 30 гр
- Молоко – 50 гр
- Лимон
- Дрібка солі
Глазур:
- Вершкове масло 50 г
- Чорний шоколад 60 г
Як приготувати “Двокольоровий” кекс:
Розбити яйця, додати цукор, щіпку солі та збити.

Додати м’яке вершкове масло або олію, просіяти борошно з розпушувачем.
ЩЕ КЕКС: ❤ Ароматний лимонний кекс з маковою начинкою – чудове поєднання смаку

Перемішати міксером або вінчиком.

Половину тіста перекласти в іншу миску, просіяти какао, додати молоко і перемішати до однорідності.

А у світлу частину тіста додати цедру лимона і сік половини лимона. Перемішати. Замість лимону можна додати апельсин чи ваніль, мак або кокосову стружку. Буде зовсім інший смак і вигляд.

Форму для кексу викласти папером для випічки і ложкою викласти тісто по черзі, лимонне і шоколадне, верх розрівняти і відправити в духовку на 45 хвилин при 180 град.

Готовність перевірити на суху шпажку. Поки мармуровий кекс печеться, приготуємо шоколадну глазур .

Глазур будемо робити найпростішим способом: розтопимо вершкове масло і чорний шоколад у мікрохвильовці. Розтоплюйте кілька хвилин, зрідка помішуючи, щоб домогтися однорідності. Глазур готова, нехай охолоне.
ЩЕ КЕКС: ❤ Ніжний кекс з какао, маком та вишнями: на смак та вигляд просто незрівнянний

Дістаньте кекс з форми, полийте глазур’ю при бажанні і подавайте до столу.

Приємного чаювання!








