Рогалики з джемом та горіхами – звичайне нічне тісто перетворюється на смачний десерт

Сьогодні готуватимем смачні рогалики з джемом та горіхами з нічного найуніверсальнішого здобного дріжджового безопарного хрущовського тіста. У цього тіста суцільні плюси – опару ставити не треба, місити можна хоч тістомісом, хоч руками. Востоюється не в теплі, а в холодильнику, ідеально підходить для будь-якої випічки – загалом суцільні переваги!
 Повітряні рогалики з джемом та горіхами виходять такими м’якими, що інших десертів більше не хочеться. Смачна домашня випічка і готується швидко і продуктів вимагає лише найпростіших.До речі, з такого тіста можна пекти пироги, кулеб’яки, рулети, а також дрібноштучні вироби – пиріжки, пиріжки, булочки, плюшки, ватрушки, рогалики і навіть печиво.

Інгредієнти:

Здобне тісто – 1300 грам

  • яйця, 2 шт;
  •  масло вершкове, 200 г;
  • молоко, 250 г;
  • борошно, 650 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • дріжджі сухі, 11 г або живі – 30 г;
  • цукор, 100 мм.

Начинка:

  • 225 г горіхів
  • 175 г джему

Для змащення:

  • 1-2 ст. л. молока
  • 1 жовток

Як приготувати рогалики з джемом та горіхами:

Тепле молоко змішуємо із сіллю, цукром та яйцями, вимішуємо віночком або міксером. Вливаємо розтоплене вершкове масло (трохи тепле). Борошно просіюємо та з’єднуємо з дріжджами. Змішуємо обидві маси та вимішуємо еластичне тісто. Щоб тісто вийшло таким, як потрібно, вимішувати його слід не менше 10 хвилин. Якщо у вас живі дріжджі, розводимо їх у теплому молоці. Тісто накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 4:00 або всю ніч. Таке тісто лежить у холодильнику 7 днів та 2 місяці в морозильній камері. Перед тим, як випікати, виймайте з холодильника, щоб воно стало кімнатною температурою. Наприклад, увечері ви можете витягти з морозильної камери, а вранці вже готувати.

Я заздалегідь дістала чашу з тістом із холодильника і дала йому зігрітися до кімнатної температури. Стіл злегка змащуємо олією і викладаємо тісто. Розрізаємо його на дві половини, підкочуємо в джгут.

Ще цікаве: ❤ Як приготувати сирні рогалики: швидкий рецепт без зайвої мороки

Кожну частину ділимо на 8 рівних шматочків, вагою по 80 г. Шматочки тіста скочуємо в кульки і викладаємо на змащену олією поверхню. Загалом я розділила тісто на 16 шматочків. Зверху злегка змащуємо їх олією, накриваємо плівкою, щоб воно не підсохло і даємо йому полежати 10-15 хвилин, поки клейковина борошна розслабиться – так їх буде легко розкачувати. Цим часом займемося підготовкою начинки – сьогодні буде горіхова начинка з джемом .

Попередньо обсмажені на сухій сковороді горіхи, подрібнюємо в блендері або на м’ясорубці до однорідної дрібної крихти, перекладаємо їх в миску і за бажанням додаємо цукор, мед, варення або джем – у мене апельсиновий.

Для приготування рогаликів можна брати будь-яку начинку – сирну з родзинками, макову, густе варення або джем, подрібнену курагу, варене згущене молоко, шоколадну пасту, заварний крем ., яблука з корицею, вишню з горіхами, часточки мармеладу і т.д.

Тим часом тісто відпочило і його можна розкачувати. У мене духовка дозволяє випікати вироби відразу на двох деках і більше, але для тих, хто не має такої можливості, зараз покажу, як працювати з тІстом, щоб воно не перекисло. Кожен шматочок тіста катаємо в овальний корж і перевертаємо.

Розкочуємо тільки половину підготовлених кульок, якраз на один лист. Краї кожного коржика злегка розтягуємо, з одного боку накладаємо повну чайну ложку начинки, накриваємо тістом, добре притискаємо його, щоб начинка при випіканні ніде не витекла, а вільний край тіста розрізаємо ножем або різаком на смужки будь-якої ширини – у мене приблизно по 1,5 див.

Краєчки рогалика злегка підкочуємо і скручуємо в трубочку. В результаті виходить такий симпатичний рогалик! Ще раз – краї тіста підтягуємо, накладаємо начинку, защипуємо тісто, робимо надрізи та згортаємо рогалик.Таким чином готуємо половину рогаликів – тобто. 8 штук. Викладаємо їх на лист на відстані один від одного і відправляємо в тепле місце для підйому.

Ви вже знаєте, що я використовую для цього духовку з увімкненою лампочкою або мінімальне нагрівання з температурою не вище 35-38 °C. Поки перший лист на вистою, займемося другою половиною тІстА. Повторюємо все те ж саме… 8 рогаликів, що залишилися, перекладаємо на друге деко, накриваємо плівкою і залишаємо на вистоювання прямо на кухонному столі. А поки займемося підготовкою яєчного змащення – 1 сирий жовток змішуємо з 1 ст.л. молока до однорідної суміші. Дістаємо перший лист з духовки і відразу ж перемикаємо її на 180°С, нехай добре нагрівається.

 У мене рогалики випікалися 13 хвилин, але в залежності від величини виробів і можливостей вашої духовки, вам може знадобитися трохи більше або менше часу. Дістаємо їх з духовки і слідом змащуємо яєчним мастилом другу партію рогаликів – вони якраз на той час добре підійшли.
В результаті у нас вийшли абсолютно однакові рогалики – вони красиві, блискучі, рівномірно пропечені та з великою кількістю начинки!
Ще смачненкьке: ❤ Смачна випічка з шоколадною начинкою – ось що потрібно готувати до чаю
Тісто у цих рогаликів дуже смачне, ароматне та маслянисте. Готуйте із задоволенням!
Я заварила свіжий чай і зараз запрошую всіх до столу! Бажаю всім приємного апетиту!
Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Рогалики з джемом та горіхами – звичайне нічне тісто перетворюється на смачний десерт
Горіхово-шоколадна паска – таку ви ще не пекли