Сирне тісто добре тим, що воно завжди виходить дуже м’яким, з приємною текстурою, поєднується з різними начинками і довго залишається свіжим. Саме через це, такі сирні рогалики завжди виходять мягенькими та смачними.
Інгредієнти:
- сир, 200 г;
- вершкове масло, 70 г;
- цукор, 40 г;
- сода, 0.5 ч.л, погасити лимонним соком;
- борошно, близько 130 г;
- сіль дрібка.
Як готувати сирні рогалики:
Беремо 200 г сиру. Додаємо до нього 70 г розм’якшеного вершкового масла. Дрібку солі. І добре перемішуємо масу до поєднання інгредієнтів. Підлогу чайної ложки соди гасимо лимонним соком. І додаємо в тісто. Знову добре перемішуємо. Просіюємо в тісто половину борошна. Продовжуємо заміс. Тісто виходить досить густим. Продовжуємо заміс руками. Всипаємо борошно, що залишилося. І вимішуємо. Довго це тісто місити не потрібно. Коли воно зібралося в грудку, заміс треба припинити. М’яке, еластичне, але туге. Загортаємо його в плівку. І відправляємо у холодильник на 40 хвилин.
Стіл присипаю борошном, тісто ділю на 2 частини та кожну тонко розкачую в коло. Повинен вийти пласт завтовшки 2-3 міліметри.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 Смачні булочки з шоколадною пастою на кефірі з молоком
Посипаю тісто цукром. Поступово розподіляю цукор по всьому тесту. Злегка проходжу качалкою, щоб цукор вдавився в тісто. І нарізаю невеликими сигментами. Тепер кожен трикутник згортаю до маленького рогалика.
Рогалики виходять дуже ніжними, м’якими та сирними. Можна подавати ще й з абрикосовим варенням до чаю.
ЩЕ РЕЦЕПТИК: 🌺 Такі смачні пиріжки з картоплею незвичайної форми ви ще не їли
Смачного!🌺