Неаполітанський вертикальний торт 🎂. Секрети збірки вертикальних тортів

Цей вишуканий та оригінальний неаполітанський вертикальний торт, є одним із флагманів італійської кухні. Ванільний і шоколадний бісквіт з полуничним кремом злилися воєдино в ефектному торті закрученому в рулет. Дивовижний розріз і насичений смак сподобається як дітям так і дорослим. Коржі мають пористу пружну структуру, любителі вологих тортиків можуть просочити ванільним молоком або розведеним згущеним молоком.

Неаполітанський вертикальний торт – один з головних кондитерських трендів інстаграму. Ви теж помітили, що блогери, які поважають себе, і просунуті домогосподарки вже давно печуть високі вертикальні тортики і заполоняють ними простори інтернету? А ось і ні. Хтось пече, а хтось дивиться і не може зрозуміти – як так, чому шари торта йдуть знизу-вгору?! Вертикальна збірка справді має дуже ефектний вигляд, але викликає у багатьох запитання. Як же зібрати вертикальний торт, щоб акуратно, красиво і прям ось високо-високо вийшло, як на дуже красивій фотографії? – Про це ви зараз і дізнаєтеся!

Всі секрети збірки вертикальних тортів

Я вирішила розповісти і показати, як же збираються вертикальні торти – для тих, хто дуже хоче піддатися тренду і перебуває в пошуках “вертикальних” інструкцій. Можливо, ви здивуєтеся, але вертикальна збірка торта – це дуже просто і доступно навіть кулінарам-початківцям.

По-перше, не потрібно шукати спеціальний рецепт тортів для вертикального складання, тому що таким чином можна зібрати будь-який торт, якщо він складається з коржів і крему. Є кілька нюансів, які добре б враховувати, збираючись готувати такий торт:

Вертикальний торт складається з таких же коржів, як і звичайний торт, тільки коржі випікаються і розрізаються так, щоб вийшов довгий пласт, який можна згорнути рулончиком. Ну або багато невеликих пластів, які під час складання і згортання можна зістикувати один з одним.

Вертикальний торт бажано ущільнити після складання, щоб надати йому ідеальної форми. Для цього використовують харчове металеве кільце або плівку, за допомогою яких торт фіксують і відправляють у холод хоча б на кілька годин, а краще на ніч. Після чого, ущільнений торт покривають фінальним шаром крему зверху і з боків. Вирівнюють крем і знову прибирають у холод на кілька годин.

Центр торта іноді потребує вирішення. Логічно припустити, що якщо торт згортають подібно до рулону, то в центрі залишається невелика порожнеча. Її можна залишити, а можна відрізати від одного з коржів невелику частину в 1,5 – 2 сантиметри і перед згортанням торта розмістити її по центру, щоб торт був цілісним і без дірки по центру.

Як зробити торт високим? Тут логіка найпростіша: довжина вашого коржа визначає діаметр вашого торта. Висота торта визначається шириною вашого коржа. Ось і вся арифметика. Надіюсь, що мої поради вам допоможуть.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Ванільний і шоколадний бісквіт

  • Яйця – 6 шт (кімнатної температури)
  • Цукор дрібний – 260 гр
  • Молоко – 120 мл
  • Рослинна олія – 80 гр
  • Борошно в/г – 240 гр
  • Кукурудзяний крохмаль – 40 гр
  • Розпушувач – пакетик
  • Ваніль – 1,5 ч.л.
  • Какао-порошок – 4 ст.л. (40 гр)

Полуничний крем

  • Масло вершкове – 600 гр
  • Цукрова пудра – 200 гр
  • Молоко – 80 мл
  • Екстракт ванілі – 1,5 ч.л.
  • Сублімований полуничний порошок – 50 гр
  • Рожевий харчовий барвник – за бажанням

Ганаш

  • Гіркий шоколад – 200 гр
  • Жирні вершки від 10% – 160 мл

Як приготувати неаполітанський вертикальний торт:

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо олією дві форми для торта і застеляємо пергаментним папером. Збиваємо 6 жовтків і 60 гр цукру до розчинення кристалів. Вливаємо молоко, рослинну олію і ваніль, вимішуємо до однорідної маси. Просіваємо борошно, розпушувач із кукурудзяним крохмалем і перемішуємо в гладке рідке тісто.
У чаші міксера збиваємо яєчні білки на середньо-низькій швидкості, поступово додаємо цукор, що залишився, і продовжуємо до утворення міцної піни. Перекладаємо в жовтково-борошняну суміш, лопаткою дбайливо з’єднуємо.

Відберемо половину тіста і вмішуємо 40 гр порошку какао. Виливаємо обидва бісквітних тіста на підготовлені дека. Постукаємо ними по столу, щоб вийшли бульбашки повітря, випікаємо протягом 20-25 хвилин. Перевіряємо зубочисткою і рукою на пружність при легкому натисканні. Охолоджуємо корж на решітці, накривши рушником.

ЩЕ ТОРТ: ❤ Круглий торт-суфле з вишнею “Монастирська хата” – ламаємо стереотипи та готуємо по-новому

Готуємо полуничний крем. Збиваємо м’яке вершкове масло до легкого і пухнастого стану. Поступово додаємо цукрову пудру. Повільно підливаємо молоко і ванільний екстракт до отримання бажаної консистенції. Всипаємо сублімований полуничний порошок і харчовий барвник. Можна замінити варенням або провареною свіжою ягодою з цукровим піском і крохмалем. Пробиваємо хвилинку для рівномірного кольору.

Збираємо вертикальний торт. На ванільний бісквіт викладаємо крем і розмазуємо. Прикладаємо зверху шоколадний корж, видаляємо пергамент. Нарізаємо на дві смуги. Змащуємо полуничним масляним кремом. Скручуємо перший пласт у спіраль відокремлюючи папір. Притуляємо щільно до другої смужки і закручуємо в рулет.

Встановлюємо вертикальний торт на підкладку. Обмазуємо зверху та з боків залишками крему. Охолоджуємо 30 хвилин.

Готуємо ганаш, Нагріваємо молочні вершки і поливаємо ними поламаний на шматочки темний шоколад. Даємо суміші постояти 5 хвилин, потім добре розмішуємо, щоб увесь шоколад розтанув.

ЩЕ ТОРТ: ❤ Шоколадний торт “Снікерс”   зі смачною горіховою карамелью і крем-чізом

Наливаємо на охолоджений торт і охолоджуємо при кімнатній температурі півгодини. Тепер можна поставити в холодильник на декілька годин або на ніч.

Ну ось і все, вітаю вас – тепер ви доктор вертикально-складальних наук! А головне, коли почнете розрізати торт, абсолютно кожен гість запитає: “Як ви це зробили?!” І нехай це залишиться вашою таємницею ;) Тепер можна кликати родину для дегустації такого вишуканого та незвичного неаполітанського торту. Цінуйте кожну мить яку ви проводите разом зі своїми рідними. Бережіть себе, все буде добре 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Неаполітанський вертикальний торт 🎂. Секрети збірки вертикальних тортів
Торт “Ейфорія” – такий смачний, що словами не передати