Мариновані огірки з цибулею та морквою за цим рецептом виходять хрусткими та дуже смачними. Мариновані огірки можна подавати до столу як самостійну закуску або ж використовувати для приготування салатів.
Складові:
На 2 літрові банки:
- Огірки (приблизно) 1 кг
- Морква (велика) 1 шт
- Цибуля ріпчаста (велика цибулина, можна замінити на шалот або червону цибулю) 1шт
- Гірчиця (зерна, можна замінити насінням кропу) 2 ч.л.
Маринад:
- Вода (фільтрована) 1 л
- Сіль 2 ст.л.
- Цукор 3 ст.л.
- Столовий оцет (9%, можна замінити на яблучний) 80 мл
Як зробити мариновані огірки з цибулею та морквою
Підготуйте необхідні продукти. Огірки вибирайте свіжі, щільні та без пошкоджень. Для заготівлі на зиму більше підійдуть плоди невеликого розміру, але й великі огірки теж можна замаринувати. Моркву вибирайте соковиту, яскраву та солодку. Крім насіння гірчиці можна взяти будь-які спеції на ваш вибір і смак. Кількість овочів приблизна, можливо вам знадобиться більше або менше.

Огірки добре помийте в проточній воді, обріжте кінчики з двох боків і перекладіть огірки в глибоку миску. Залийте їх холодною водою і залиште так приблизно на 2 – 3 години. За цей час огірки наситяться вологою і стануть щільнішими та хрусткішими.
ЩЕ ОГІРКИ: ❤ Хрумкі та смачні мариновані огірочки з часником на зиму

Цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте кільцями. Для того, щоб цибуля не подразнювала очі, промивайте ніж і цибулину в холодній воді.

Моркву промийте щіточкою у воді й обсушіть. Очистіть її за допомогою ножа або овочечистки. Наріжте моркву кружечками. Я вирізала квіточки за допомогою спеціальної вирубки.

Банки простерилізуйте будь-яким способом, кришки прокип’ятіть приблизно 5-7 хвилин. У банки покладіть огірки, перекладаючи їх скибочками моркви та кільцями цибулі. Влийте в банки маринад. Для маринаду закип’ятіть чисту воду, додавши сіль і цукор. Наприкінці влийте оцет. Розрахуйте кількість маринаду так, щоб він повністю заповнив банки.

Візьміть глибоку каструлю, постеліть на дно бавовняний рушник. Заповнені банки встановіть у каструлю. Прикрийте банки стерильними кришками. Заповніть каструлю теплою водою так, щоб вона доходила до “плічок” банки. Не вливайте холодну воду, оскільки від перепаду температур банка може лопнути.
ЩЕ ОГІРКИ: ❤ Хрусткі мариновані огірки без оцту
на зиму без стерилизаціїї

Доведіть воду в каструлі до кипіння на середньому вогні, потім нагрів зменшіть, щоб вода сильно не вирувала і не потрапляла в банки. Стерилізуйте банку об’ємом 1 літр приблизно 10 хвилин. Потім акуратно витягніть банку за допомогою спеціального приладу і відразу закупорте банку. Банку переверніть догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження. Огірки з цибулею та морквою в маринаді на зиму! Огірочки стануть прекрасною закускою в будь-яку пору року. Приємного апетиту!❤








