Хрусткі мариновані огірки з цибулею та морквою на зиму

Напрочуд ароматні, з пряним, насиченим смаком! Мариновані огірки з цибулею та морквою - це яскрава закуска, що стане окрасою святкового столу або приємним доповненням сімейної вечері. Ви можете подавати їх самі по собі або додавати до салатів, бутербродів, інших, більш складних закусок. Приготувати їх легко і просто, а зберігаються вони довгий час. Спробуйте і переконайтеся самі!

Мариновані огірки з цибулею та морквою за цим рецептом виходять хрусткими та дуже смачними. Мариновані огірки можна подавати до столу як самостійну закуску або ж використовувати для приготування салатів.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Складові:

На 2 літрові банки:

  • Огірки (приблизно) 1 кг
  • Морква (велика) 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (велика цибулина, можна замінити на шалот або червону цибулю) 1шт
  • Гірчиця (зерна, можна замінити насінням кропу) 2 ч.л.

Маринад:

  • Вода (фільтрована) 1 л
  • Сіль 2 ст.л.
  • Цукор 3 ст.л.
  • Столовий оцет (9%, можна замінити на яблучний) 80 мл

Як зробити мариновані огірки з цибулею та морквою

Підготуйте необхідні продукти. Огірки вибирайте свіжі, щільні та без пошкоджень. Для заготівлі на зиму більше підійдуть плоди невеликого розміру, але й великі огірки теж можна замаринувати. Моркву вибирайте соковиту, яскраву та солодку. Крім насіння гірчиці можна взяти будь-які спеції на ваш вибір і смак. Кількість овочів приблизна, можливо вам знадобиться більше або менше.

Огірки добре помийте в проточній воді, обріжте кінчики з двох боків і перекладіть огірки в глибоку миску. Залийте їх холодною водою і залиште так приблизно на 2 – 3 години. За цей час огірки наситяться вологою і стануть щільнішими та хрусткішими.

ЩЕ ОГІРКИ: ❤ Хрумкі та смачні мариновані огірочки з часником на зиму

Цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте кільцями. Для того, щоб цибуля не подразнювала очі, промивайте ніж і цибулину в холодній воді.

Моркву промийте щіточкою у воді й обсушіть. Очистіть її за допомогою ножа або овочечистки. Наріжте моркву кружечками. Я вирізала квіточки за допомогою спеціальної вирубки.

Банки простерилізуйте будь-яким способом, кришки прокип’ятіть приблизно 5-7 хвилин. У банки покладіть огірки, перекладаючи їх скибочками моркви та кільцями цибулі. Влийте в банки маринад. Для маринаду закип’ятіть чисту воду, додавши сіль і цукор. Наприкінці влийте оцет. Розрахуйте кількість маринаду так, щоб він повністю заповнив банки.

Візьміть глибоку каструлю, постеліть на дно бавовняний рушник. Заповнені банки встановіть у каструлю. Прикрийте банки стерильними кришками. Заповніть каструлю теплою водою так, щоб вона доходила до “плічок” банки. Не вливайте холодну воду, оскільки від перепаду температур банка може лопнути.

ЩЕ  ОГІРКИ: ❤ Хрусткі мариновані огірки без оцту 🥒на зиму без стерилизаціїї

Доведіть воду в каструлі до кипіння на середньому вогні, потім нагрів зменшіть, щоб вода сильно не вирувала і не потрапляла в банки. Стерилізуйте банку об’ємом 1 літр приблизно 10 хвилин. Потім акуратно витягніть банку за допомогою спеціального приладу і відразу закупорте банку. Банку переверніть догори дном  і залиште в такому положенні до повного охолодження. Огірки з цибулею та морквою в маринаді на зиму! Огірочки стануть прекрасною закускою в будь-яку пору року. Приємного апетиту!❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Хрусткі мариновані огірки з цибулею та морквою на зиму
Рулет “Сніговий краб” з крабових паличок на святковий стіл