Хрумкі та смачні мариновані огірочки з часником на зиму

Один із найсмачніших видів заготівлі огірків, який мені траплявся – мариновані огірочки з часником Така заготівля одна із найбільш затребуваних закусок у зимовий період, яка оптимально підходить до будь-яких страв. Взимку саме по цьому рецепту баночки з огірками закінчуються першими, причому зберігаються в кімнаті і не потребують прохолодного місця. Всім смачні – тому й рекомендую.

Щоб приготувати огірки з часником на зиму в домашніх умовах, потрібно тільки огірки, часник та спеції. Часник можна не видавлювати, а залишити цілим.І огірки смачні, і розсіл: менше солі, більше цукру, а оцет береться столовий, а не есенція. Спробуйте все просто і надійно, і цей спосіб ви полюбите всією душею. Тільки й чую хвалебні відгуки та прохання поділитися рецептом, і сама намагаюся законсервувати якомога більше.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • огірки 1,2 кг
  • 2 гілочки кропу,
  • 2 лаврових листа
  • перець чорний та запашний по кілька горошин,
  • часник 1 головка

Маринад на 1 л води:

  • сіль – 45 г,
  • цукор – 90 г,
  • оцет 9% – 100 мл

Як готувати мариновані огірочки з часником:

Для маринування на зиму відбираємо міцні огірки, які не переросли. Навіть якщо вони щойно зірвані з грядки, замочуємо їх у холодній воді на 3-6 годин (можна кілька разів поміняти воду на свіжу).

Потім огірки промиваємо, відрізаємо кінчики. Беремо чисті скляні банки (стерилізувати не потрібно) і на дно кладемо приправи для того, щоб огірочки та розсіл вийшли запашними: гілочка кропу, лавровий лист, перець чорний та запашний по кілька горошин, часник.

ЩЕ ОГІРОЧКИ: ❤ Огірки по-польськи з морквою та цибулею без стерилізації на зиму

Заповнюємо банки огірками (щільно, не залишаючи порожнього місця).

Заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками та залишаємо на 20 хвилин.

Потім виливаємо остиглу воду з банок в каструлю, заміряємо об’єм: пропорції солі, цукру та оцту вказані на 1 літр: Зручно відміряти 100-грамовою чаркою, а не зважувати на вагах: Беремо по чарці цукру та оцту, півчарки солі. Маринад доводимо до кипіння, кип’ятимо на повільному вогні 1-2 хвилини, а потім заливаємо огірки догори (злегка переливаємо через шийку банок).

Відразу загвинчуємо кришки (їх попередньо кип’ятимо 3-4 хвилини). Перевіряємо, чи не підтікає маринад – огірки мають бути закриті герметично. Обгортаємо грубим рушником і відкриємо тільки після повного остигання банок (зазвичай через добу).

ЩЕ ОГІРОЧКИ: ❤ Найсмачніші огірки в кетчупі чилі на зиму — шалений рецепт консервації

Банки з цими маринованими огірками зберігаються при кімнатній температурі (як довго – залежить тільки від нашого апетиту).

Усім вдалих заготовок на зиму.❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Хрумкі та смачні мариновані огірочки з часником на зиму
Цепеліни з м’ясом – найсмачніша національна литовська страва