Тісто для еклерів завжди готується за одним класичним рецептом і вам краще не вносити в нього змін – інакше ваші еклери не вийдуть. А ось експерименти краще проводити з начинкою. Еклери з вершковим кремом – мабуть, улюблені ласощі моїх дітей. Та й моє, чого приховувати! Довгий час ми балувалися покупними, але я якось приготувала їх у домашніх умовах і була приємно здивована наскільки це може бути просто, а на смак еклери вийшли не гірше, ніж у магазині. Так що ділюся успішним рецептом. Успіхів!
Інгредієнти:
- 150 гр борошна;
- 250 мл води;
- 100 гр вершкового масла;
- 4 яйця;
- Сіль;
- 250 мл вершків 33%;
- 50 г цукрової пудри.
Як готувати еклери покроково:
Спочатку треба обов’язково просіяти борошно через сито. У каструлю наллємо 250 мл води і посолимо. Потім покладемо 100 г вершкового масла. Поставимо на сильний вогонь. Помішуємо дерев’яною лопаткою, щоб масло швидше розтануло.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Сметанник з грушами та шоколадним суфле — такої смакоти ви ще не їли
Коли вода починає закипати, вмикаємо вогонь. Висипаємо борошно і перемішуємо до однорідності. Робити це потрібно швидко.
Включаємо плиту і розтираємо тісто до випаровування всієї вологи. Як тільки тісто починає прилипати на дно, прибираємо з плити. Охолоджуємо до теплого стану.
По одній штуці вмішуємо 3 яйця. Четверте яйце збовтуємо в окремій мисці. Додаємо потроху, домагаючись стану густої сметани.
Беремо кондитерський пакет та перекладаємо в нього тісто. Видавлюємо вироби на лист на достатній відстані один від одного. Випікаємо в духовці 30-35 хвилин при температурі 200 градусів.
Вироби готові, вони сильно збільшилися у розмірі та стали дуже смачними. Приготуємо крем .Візьмемо вершки та зб’ємо їх міксером. Поступово додамо цукрову пудру.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бомбезна добірка рецептів тортів на будь-який смак
Готовий крем перекладаємо в кондитерський пакет із спеціальною насадкою, вкачуємо вміст у наші вироби, потім за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Все готово, можна викладати на тарілку та пригощати гостей! Смачного!